Co to za piosenka z lat 80 lub 90?
Szukam piosenki z lat tak około 80 lub 90, kiedyś usłyszałam ją w radiu Złote Przeboje. W piosence występował flet/ flet pana/ lub inna taka podobna piszczałka która grała mniej więcej taki rytm: ,,tatatatataaaa tatatatataaa ta ra ra ra raj" i to tak epizodycznie, bo ten flet właśnie był charakterystyczny dla tej piosenki. Po tym o ile dobrze pamiętam śpiewała jakaś kobieta, o bardzo wysokim głosie. Piosenka raczej była taka spokojna, ale też nie była w stylu piosenek Enigmy itp. Niestety nie pamiętam słów, nazwy utworu ani wykonawcy tej piosenki:( Bym była wdzięczna za pomoc:D
Najlepsza odpowiedź
-
W nuceniu to ja slysze Yugopolis & Paweł Kukiz - Miasto budzi się ;)
Zaproponuje jeszcze:
Mike Oldfield & Maggie Reilly - To France
Ace of Base - Don't Turn Around
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Na 'dzien dobry' -- Katie Melua - Nine Million Bicycles (ale to juz XXI wiek)
Tanita Tikaram
Niestety to nie ta piosenka ani wykonawczyni, ale dziękuję za propozycję:)
Kate Bush
Niestety to też nie to:(
Kayah - Fleciki
Niestety też nie:(
Moje propozycje:
Shakira - Whenever Wherever
Basia Szade - Goniąc za słońcem
Anna Maria Jopek - Joszko Broda
A tak wogóle to piosenka polska czy zagraniczna? Ten wokal to był taki operowy jak np Tarja Turunen?
[edit]
A może Warren G & Sissel - Prince Igor?
Niestety to nie te utwory:( Piosenka wydaje mi się, że była zagraniczna, jeśli chodzi o wokal piosenkarki to niestety nie umiem dokładnie określić, ale operowy chyba nie był. Może dla ułatwienia zamieszczę nagranie jak mniej więcej ten flet(lub coś takiego piszczałkowo podobnego) grał w tej piosence.
Ta melodia kojarzy mi się z zespołem The Corrs, ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu
To, to pierwsze! Nie wiem dlaczego skojarzyło mi się, że to zagraniczna piosenka i, że śpiewa ją kobieta, ale bardzo dziękuję za pomoc:D
Zdarza sie nawet najlepszym ;)
do tego ta piosenka jest z lat 2000-2010 xD