Tytuł albumu z "piorunem" w czerwono-fioletowych barwach
Witam, poszukuję pewnego albumu, niestety nie mam prawie żadnych informacji, pamiętam tylko tyle, że; okładka albumu była w kolorach czerwonym, fioletowym i chyba czarnym, na niej znajdował się piorun, litera Y lub coś podobnego krztałtem. Wokalista zespołu miał wysoki głos. Tego akurat nie jestem pewien, ale chyba zespół używał gitar elektrycznych. Wokal zdawał się nie być wiodącym punktem piosenek tylko dodatkiem do muzyki
Zdaję sobie, iż nie podałem zbyt wiele informacji, bardzo dziękuję każdemu, kto poświęci chwilę swojego czasu, aby pomóc mi znaleźć album, który zaległ gdzieś w odmętach mojej pamięci, ale nieustannie o sobie przypomina.
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
kolory które podałeś modne są obecnie w gatunku muzyki synthwave, to było coś w tym stylu?
https://www.google.com/search?q=synthwave+thunder&tbm=isch&ved=2ahUKEwiSmuG98ZPsAhULtYsKHQX5BosQ2-cCegQIABAA&oq=synthwave+thunder&gs_lcp=CgNpbWcQDFAAWABgBmgAcAB4AIABAIgBAJIBAJgBAKoBC2d3cy13aXotaW1n&sclient=img&ei=gw12X9LMMIvqrgSF8pvYCA&bih=923&biw=1880&rlz=1C1CHWL_plPL909PL909
Inna okładka, tam zespół używał gitar to: Dire Straits - Love Over Gold
Niestety, nie jest to synthwave, na pewno było to cięższe brzmienie w porównaniu do synthwave, ale jaki dokładnie gatunek nie jestem w stanie określić. Nie jest to również podany przez Ciebie zespół.
Mnie się skojarzyła okładka płyty Muse "Resistance", tyle że to było coś na kształt kuli.
Strzał: Metallica "Ride The Lightning"
Mnie się kojarzy z tym albumem: [link:hard-rock.pl] przykładowy utwór