Co to za piosenka ?
Co to była za piosenka co grali ją kiedyś w radiu w latach 00's lub jak kto woli 2000's. Śpiewane to było chyba w duecie (kobieta i mężczyzna) przy akompaniamencie samej gitary akustycznej bez żadnych innych instrumentów typu klawisze, smyczki, dęciaki, itd.. Nie było tam także żadnej perkusji - dosłownie żadnej, także żadnych kotłów timpani itp.. Nie pamiętam już w jakim języku to było śpiewane, ale obstawiam angielski lub hiszpański, być może portugalski albo włoski, ale pewny nie jestem co do języka więc nie będę mówił pewno, że których z nich napewno. Piosenka była grana z tego co pamiętam na stacjach radiowych takich jak RMF FM, ZET i być może Leliwa. Na RMF Maxx napewno nie - zresztą nawet wtedy nie było RMF Maxxa tylko Radio TAK więc odpada. Jeśli chodzi o to kiedy dokładnie to grali w tych stacjach radiowych to sądzę, że było to gdzieś w latach 2001-2005 więc raczej pierwsza połowa dekady 00's/2000's. Z tego co pamiętam grali to wtedy dosyć często i chyba to było wtedy dość znane więc może komuś z Was coś przyjdzie do głowy. Melodii tym razem Wam żadnej niestety nie podam, bo sam nie mogę do końca skojarzyć tak z głowy jak to szło nawet malutkiego fragmentu - pamiętam tylko, że były tam chyba grane na tej akompaniującej gitarze akustycznej akordy B-dur (w sensie oczywiście Bb-dur, a nie H-dur, celowo o tym wspominam, bo nie wiem czy jeśli ktoś z Was zna się na muzyce to posługuje się system amerykańskim czy europejskim, a tak to będzie wiadomo o jaki akord chodzi) i F-dur. Jeśli jeszcze jakoś mogę scharakteryzować ten utwór - stylowo i rytmicznie to było coś takiego jak nieraz ktoś akompaniuje Wam na gitarze akustycznej przy ognisku na grillu, mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli.
Odpowiedzi
Anastacia & Ben Moody - Everything Burns
Sharon85, to było raczej wesołe, a ta nuta jest dość smutna.
pewnie to nie to, ale zaproponuję:
Niestety to nie to. :( Nie wiem czy coś z tego będzie, ale zobaczę.
nie jest to duet, ale zaproponuję:
To też niestety nie to. :( Kurcze, bez żadnego nagrania to będzie ciężko to odgadnąć, no ale nie mam pojęcia co tam było śpiewane i grane na tej akompaniującej gitarze akustycznej.
To może zaproponuję coś po francusku:
No niestety - to dalej nie to. :(
Kolejna propozycja:
Dobra, nie ma co - ładujcie wszystko co Wam przyjdzie do głowy. A nóż widelec może się uda.
Moje propozycje: Whitney Huston & Enrique Iglesias-Could I Have This Kiss Forever, Ricky Martin & Christina Aguilera-Nobody Wants To Be Lonely, Katy Perry & Timbaland-If We Ever Meet Again
W tamtych czasach popularna była Nelly Furtado i miała kilka utworów po hiszpańsku, jednak nie przypominam sobie żadnego duetu w tym języku. Było kilka śpiewanych po angielsku, np., z Timbalandem ale to raczej nie pasuje bo nie ma gitary. Może ten z Morrisonem?
Ups, była już Furtado z Morrisonem, to może Kayne West z Rihanną i McCartneyem? Ale to 2015 rok.
Dobra - postawiłem jednak wrzucić nagranie z tą akompaniującą akustyczną gitarą co tam gra w tym poszukiwanym przeze mnie utworze. To co zagrałem na tym brzmieniu tej akustycznej gitary to chyba to co jest grane na tej gitarze na refrenie.
Robbie Williams & Nicole Kidman - Somethin' Stupid