stara piosenka z niesamowitą solówką gitarową
Gość
Gość
Pomóżcie prosze. Jakiś miesiąc temu słyszałam w autobusie obłędną piosenkę - puszczał ją sobie kierowca więc to chyba nie z radio leciało. Była długa - na 100 % ponad 10 min. Domyślam sie że też nie najmłodsza(ale moge się mylić). Typ - obstawiam rock. Skłądała się z tak jakby 2 części (2 zwrotek?) i była rozdzielona około 4 może 5 minutami muzyki (bas i chyba klawisze). Na końcu była niesamowita solówka gitarowa (zakochałam się w niej). Śpiewał ją mężczyzna, po angielsku. Jedyne co usłyszałam i zapamiętałam to:
ha ha (coś tam coś tam ) you are
oraz
you not laugh but you cry (nie daje głowy uciąć że tak to szło)
Szukam i szukam i już powoli wątpię czy uda mi się to znaleźć :( a mogłam zapytać sie kierowcy :( - raczej nie puszczano tego w radio ani w tv, bo nigdy wcześniej ani później tego nie słyszałam
ha ha (coś tam coś tam ) you are
oraz
you not laugh but you cry (nie daje głowy uciąć że tak to szło)
Szukam i szukam i już powoli wątpię czy uda mi się to znaleźć :( a mogłam zapytać sie kierowcy :( - raczej nie puszczano tego w radio ani w tv, bo nigdy wcześniej ani później tego nie słyszałam
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Co jeszcze pamiętam? Tekst tej piosenki raczej się nie rymował, piosenka nie kończyła się tak poprostu, ta solówka trwała i trwała tylko coraz ciszej (o ile wiecie o co mi chodzi :D )
Prosze pomóżcie - chociaż jakieś sugestie jaki zespół bądź wokalista słynie z długich utworów rokowych (ale nie ultra mocnych) z super gitarą !!!!!!!
Z tego co właśńie doczytałam to ten zespół charakteryzował się uwielbieniem do ultra długich utworów, więc może już chociaż ciut bliżej jesteśmy rozwiązania.
Tan mój utwór tak samo jak ten twój "wycisza się" na końcu a nie po prostu kończy.
Masz jakieś sugestie co to może być.
Ta moja piosenka ta raczej nie taka ballada spokojna, ale też nie jakiś "hard core"
Dzieki za jakąkolwiek pomoc :D
Ps. To na 100% nie Queen ani Guns and Roses - akurat te zespoły mam "w małym paluszku" :D
High Hopes też niestety nie :(
http://rozpoznajemy.pl/muzyka-piosenka/odp/254992#Comment_254992
przejrzyj i zobaczymy dalej:)
Wersja koncertowa z długim pianinkiem na końcu i gitarką
Dzięki każdemu kto się zainteresował :D Pink Floyd - kto by pomyślał :D ja znałam jak dotąd tylko Another brick in the wall, Wish you were here i High hopes :D
Trzeba będzie się przyjrzeć im troszku głębiej - jeszcze raz dziękuję :D
Giguklu - Marillion też przesłucham - dzięki :D
Jesteście wielcy :*
Giguklu teraz słucham polecany przez ciebie Shine on you crazy diamond. Dzieki wielkie :D
Że tez taka muzyka się uchowała przedemną :D