Czy Ktos Mi Pomoże?
witam,
przez kilka miesięcy cały czas puszczali w radiu nową piosenkę(albo jakąś przeróbkę starej) scorpionsów. piosenka była świetna, ale tak często ją puszczali, że nawet nie ciekawiło mnie jaki jest jej tytuł, bo byłam pewna, że jeszcze przynajmniej kilka razy ja usłyszę i w końcu mi się znudzi-niestety tak się nie stało-piosenka nadal mi sie bardzo podoba a już od prawie roku nigdzie jej nie słyszę:((((( czy ktoś może orientuje się o jaką piosenkę mi chodzi? zwrotki są ostre-typowo rokowe(zupełnie nie mój styl), ale refren jest naprawdę niesamowity coś w stylu s.o.s. the police
przez kilka miesięcy cały czas puszczali w radiu nową piosenkę(albo jakąś przeróbkę starej) scorpionsów. piosenka była świetna, ale tak często ją puszczali, że nawet nie ciekawiło mnie jaki jest jej tytuł, bo byłam pewna, że jeszcze przynajmniej kilka razy ja usłyszę i w końcu mi się znudzi-niestety tak się nie stało-piosenka nadal mi sie bardzo podoba a już od prawie roku nigdzie jej nie słyszę:((((( czy ktoś może orientuje się o jaką piosenkę mi chodzi? zwrotki są ostre-typowo rokowe(zupełnie nie mój styl), ale refren jest naprawdę niesamowity coś w stylu s.o.s. the police
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
jestes pewnaze to byl cover scorpions?
moze jakos dojdziemy co to bylo
Pozdrawiam
[link:amazon.com]
moze cos znajdziemy
Pozdrawiam :face-devil-grin:
agaitomek dziękuję za podesłanie linku do płytki-ale jakiś czas temu już przesłuchiwałam z niej utwory i niestety:( to żaden z tych.
już tyle czasu szukam tej piosenki, że jak ją w końcu znajdę to chyba wypiję sobie pół litra i pójdę nago popływać w jakimś płytkim baseniku(co bym się nie podtopiła;)) ze szczęścia
nie ma bata!!:)))tmoze cos z tegoto musi byc cos w tego!!!
[link:amazon.com]
tu masz duzo coverow:
[link:coversproject.com]
a pamietasz kiedy i w jakim radio to grali??
Pozdrawiam
Ps i nie pij za duzo w tym basenie;)
wlasnei przkopuje archiwum listy radia 3:))
a moze pomylilas z ac/dc??
albo -seether
NOSTRADAMUS
Judas Priest
a tu masz kto gral ich covery:
* The Zoo ? Bruce Dickinson, Roy Z
* The Sails of Charon ? Testament
* He's a Woman, She's a Man ? Helloween
* Still Loving You ? Sonata Arctica
* Coming Home ? Tankard
* Blackout ? Stratovarius
* Blackout - Six Feet Under
* Rock You Like a Hurricane ? Sinergy
* Crying Days (błędnie przedstawiane jako Polar Nights) ? Therion
* Fly to the Rainbow ? Therion
* In Trance ? Fates Warning
* Rock You Like a Hurricane ? Green Day
* Blackout ? Rob Halford
* Top of the Bill ? Steel Prophet
* When the Smoke is Going Down ? System of a Down ? 57-sekundowy fragment
* Another Piece of Meat ? Metalium
* Don't Stop at the Top - Children of Bodom
* The Sails of Charon - Yngwie Malmsteen
niestety to żaden z nich:face-plain:
i teraz zapewne ostatnia moja szansa, bo to chyba już będzie ostatnia podpowiedź:face-sad::
zwrotki tej piosenki można porównać do Tankard wykonujących utwór scorpionsów "Coming Home"(podany w powyższej liście:face-smile:), refren natomiast do Good Charlotte "The River".
Jestem prawie na 100% pewna, że jest to scorpions- w piosence wyraźnie słyszałam głos głównego wokalisty. Zwrotki były bardzo znajome (z pewnością słyszałam je już dużo wcześniej), ale refren mnie zupełnie zaskoczył (trochę w innym stylu niż cały utwór-przyjemny i wpadający w ucho)
umiescilem Twojego posta na forum fanow Scorpions,to musi pomoc:)
[link:scorpions.pl]
Pozdrawiam
Bo jak patrze na to jak starasz się mi pomóc to może faktycznie tak było i ja o tym po prostu nie pamiętam:face-smile:
Ale tak poważnie to już dobra flaszeczka Ci się bez wątpienia należy:face-smile:
Ibiza -taka sobie ale w dobrym towarzystwie nie moze byc nudno.
co do flaszeczki to raczej sok poprosze;)
i szukam dalej...milego popoludnia.
smak oczywiście wybierzesz sam:face-devil-grin:
miłego wieczorku:face-smile:
a na odwrót:
Through My Eyes
Humanity