Piosenka z lat 70 z tekstem "keep on moving"
Kolejna z tych "zaginionych". Poszukuję piosenki, jaką mój ojciec miał kiedyś nagraną na szpulowcu. Niestety on nie pamięta nazwy zespołu ani tytułu. Piosenka była m/w z przełomu lat 60 i 70, stawiałbym na lata 1969-71. Zaczynała się takim solem gitarowym "wah wah" granym szybko, w funkowym stylu (łałła, łałła, łałałałałałła...). Potem wchodził fortepian i męski wokal. Z tekstu (refrenu) zapamiętałem coś jak "show me the sign and I will moving, just keep on moving, moving, moving" a po refrenie było solo na skrzypcach w countrowym stylu. Czyli sama piosenka to taki pop-rock-funk z domieszką country.
Najlepsza odpowiedź
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Załacz plik
Jak pamiętasz melodie to zanuć, nagraj i załącz plik.
A to nie będzie któraś z wersji Proud Mary? Dajmy na to Creedence Clearwater Revival
Ok załączam nucenie refrenu.
Na Androida są takie aplikacje "Google Hum to Search" i "SoundHound". Z tego co przeczytałem w sieci można za pomocą tych aplikacji na podstawie fragmentu melodii odszukać utwór (w tym gwizdanie lub nucenie). Nie znam skuteczności tych narzędzi.
Próbowałem midomi ale słabo działa. Poza tym nie chcę Google'owi udostępniać mikrofonu.
gravitaator dziękuję, o to chodziło!