Szukam piosenki
Witam. Szukam pewnej piosenki trochę podobnej do Vangelis- Conquest of paradise. Tylko wokalista jakby szybciej śpiewał i takim mocnym basowym wokalem.
Najlepsza odpowiedź
-
Ok dzisiaj po raz kolejny leciała w radiu i sprawdziłem odsłuchane. Także można zamknąć temat.
Pobieranie danych...
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Mi to przypomina ''Pet Shop Boys - Go West''
albo oryginał tej piosenki z 1979 roku - ''Village People - Go West''
Dziękuję za odpowiedź ale to niestety coś bardziej niszowego. Sam przesłuchałem piosenek Ery, ale to raczej nie oni. Go West znam w obu wersjach.
Sal Solo - San Damiano.
A może Lou Reed - Perfect Day, choć bez chóru jak u Vangelisa ale też taki "podniosły" ton.
Również dzięki głos Sala Solo kojarzę to nie on. Lou Reed za spokojny. Tam w refrenie coś kojarzę że dość szybko śpiewał i naprawdę mocny głos.
Josh Groban - Brave ?
Dzięki, ale to wciąż nie to.
Tom Jones
Dzięki Toma Jonesa bym poznał ktoś naprawdę mniej znany.
Dobra, zaproponuje jeszcze:
Powiedz, czy któryś z nich chodź trochę przypomina twoją piosenkę.
PS swoją drogą, w jakim czasie czasie usłyszałeś ten utwór (jak dawno)? I w jakim stopniu jest podobny do ''Conquest of paradise''? Czy piosenka której szukasz również jest w całości śpiewana przez chór? Czy może chór stanowi tylko tło, a na pierwszym planie słychać ten basowy głos? Dodatkowe informacje na pewno by pomogły :)
Z podanych propozycji najbardziej przypomina mi szukaną piosenkę LESIEM- Fundamentum. Utwór słyszałem w pracy w naszym lokalnym radiu albo w drugiej części maja albo na początku czerwca. Zapomniałem potem sprawdzić odsłuchane, a jak chciałem ją znaleźć to zapomniałem w jaki dzień i nawet kompletnie godziny nie pamiętam kiedy ją słyszałem. Chór pojawia się rzadko z tym, że trzeba brać poprawkę, że u mnie w pracy głośno działają maszyny więc mogłem nie bardzo słyszeć ten chór. Najbardziej pamiętam ten szybki donośny śpiew, więc podejrzewam, że chór mógłby być tylko tłem. Co do Conquest of Paradise to podałem to jako luźne skojarzenie byście wiedzieli w jakich mniej więcej rejonach szukać. Jest w lekkim stopniu podobne. Jak pisałem na początku najbardziej przypomina Fundamentum głos jest najbardziej zbliżony, ale o wiele szybciej śpiewał w szukanym przeze mnie utworze.
może coś zespołu E Nomine? Tylko że on tam po niemiecku szwargocze. Jeden z ich hitów z VIVA:
Raczej nie o to chodzi ale spróbuję: jest szybko (znacznie szybciej od ww.), jest mocny wokal od 2:35 min, jest też chór - od 3:50 min.
Niestety też nie. To nie było po niemiecku,