Szukam piosenki

«1

Witam. Szukam pewnej piosenki trochę podobnej do Vangelis- Conquest of paradise. Tylko wokalista jakby szybciej śpiewał i takim mocnym basowym wokalem.

Najlepsza odpowiedź

Odpowiedzi

• OctiMareOOctiMare Użytkownik

Mi to przypomina ''Pet Shop Boys - Go West''

Pobieranie danych...

albo oryginał tej piosenki z 1979 roku - ''Village People - Go West''

Pobieranie danych...

• DziÄ™kujÄ™ za odpowiedź ale to niestety coÅ› bardziej niszowego. Sam przesÅ‚uchaÅ‚em piosenek Ery, ale to raczej nie oni. Go West znam w obu wersjach.

• Sal Solo - San Damiano.

• A może Lou Reed - Perfect Day, choć bez chóru jak u Vangelisa ale też taki "podniosÅ‚y" ton.

• Również dziÄ™ki gÅ‚os Sala Solo kojarzÄ™ to nie on. Lou Reed za spokojny. Tam w refrenie coÅ› kojarzÄ™ że dość szybko Å›piewaÅ‚ i naprawdÄ™ mocny gÅ‚os.

• karola88kkarola88 Użytkownik

Josh Groban - Brave ?

Podziękował(a) (1)łobo2
  • DziÄ™ki, ale to wciąż nie to.

• Tom Jones

• DziÄ™ki Toma Jonesa bym poznaÅ‚ ktoÅ› naprawdÄ™ mniej znany.

Dobra, zaproponuje jeszcze:

• Gregorian: Moment of Peace
    • LESIEM - Fundamentum
    • Carl Orff - O Fortuna ~ Carmina Burana
    • Jason Donovan - Sealed With A Kiss

Powiedz, czy któryś z nich chodź trochę przypomina twoją piosenkę.

PS swoją drogą, w jakim czasie czasie usłyszałeś ten utwór (jak dawno)? I w jakim stopniu jest podobny do ''Conquest of paradise''? Czy piosenka której szukasz również jest w całości śpiewana przez chór? Czy może chór stanowi tylko tło, a na pierwszym planie słychać ten basowy głos? Dodatkowe informacje na pewno by pomogły :)

Podziękował(a) (1)łobo2
  • Z podanych propozycji najbardziej przypomina mi szukanÄ… piosenkÄ™ LESIEM- Fundamentum. Utwór sÅ‚yszaÅ‚em w pracy w naszym lokalnym radiu albo w drugiej części maja albo na poczÄ…tku czerwca. ZapomniaÅ‚em potem sprawdzić odsÅ‚uchane, a jak chciaÅ‚em jÄ… znaleźć to zapomniaÅ‚em w jaki dzieÅ„ i nawet kompletnie godziny nie pamiÄ™tam kiedy jÄ… sÅ‚yszaÅ‚em. Chór pojawia siÄ™ rzadko z tym, że trzeba brać poprawkÄ™, że u mnie w pracy gÅ‚oÅ›no dziaÅ‚ajÄ… maszyny wiÄ™c mogÅ‚em nie bardzo sÅ‚yszeć ten chór. Najbardziej pamiÄ™tam ten szybki donoÅ›ny Å›piew, wiÄ™c podejrzewam, że chór mógÅ‚by być tylko tÅ‚em. Co do Conquest of Paradise to podaÅ‚em to jako luźne skojarzenie byÅ›cie wiedzieli w jakich mniej wiÄ™cej rejonach szukać. Jest w lekkim stopniu podobne. Jak pisaÅ‚em na poczÄ…tku najbardziej przypomina Fundamentum gÅ‚os jest najbardziej zbliżony, ale o wiele szybciej Å›piewaÅ‚ w szukanym przeze mnie utworze.

• RRobRRob Użytkownik

może coś zespołu E Nomine? Tylko że on tam po niemiecku szwargocze. Jeden z ich hitów z VIVA:

Pobieranie danych...

• Raczej nie o to chodzi ale spróbujÄ™: jest szybko (znacznie szybciej od ww.), jest mocny wokal od 2:35 min, jest też chór - od 3:50 min.

Pobieranie danych...

• Niestety też nie. To nie byÅ‚o po niemiecku,

«1
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.