Mało znana piosenka Erosa Ramazottiego
Wcześnie rano w poniedziałek, akurat przez przypadek słuchając radiowej Jedynki usłyszałam utwór który bardzo mi się spodobał. Był naprawdę spokojny, delikatny, akurat w sam raz na zaspaną głowę. Po głosie poznałam, że to Eros Ramazotti i zdziwiłam się, bo nigdy nie słyszałam tej piosenki. Nie był to żaden z jego znanych hitów. Zastanawiałam się czy nie jest to wersja akustyczna jakiejś mniej znanej piosenki. Piosenka leciała chyba ok 6 min jak już odpaliłam Shazama to wleciał radiowy dżingiel i mi tego nie znalazło. Jedyne słowo które wyłapałam to "normalite". Na odsłuchane się nic nie wyświetla w tej godzinie, bo wg programu była jakaś audycja. Wg Google 1 utwór miał podobne słowo ale to nie to. Stawiam że może być to piosenka tak z przedziału 1990-2006.
Odpowiedzi
Może to ?
albo to
Ramazzotti - Noi (acoustic version)
Niestety żadna z tych. Muszę szukać dalej, tylko po przesłuchaniu wszystkie brzmią tak samo, boję się że już zapomniałam jak brzmiała pierwotna.
A kiedy konkretnie to było? Twój post jest z 07.11, więc sprawdziłam piosenki z Jedynki z najbliższego temu dniu poniedziałku, czyli 04.10, ale nic Erosa nie było grane. Za to w poniedziałek 28.10 grali o 6:40 "Fuoco nel fuoco".
Ostatnio też słyszałam w radiu inną piosenkę Erosa, która niby jest znana, ale dla mnie jakoś tak mniej ("Cose della vita):
A jak to żadna z tych piosenek, ale pamiętasz datę i przybliżony przedział czasowy to można sprawdzić na tej stronie: https://www.odsluchane.eu/szukaj.php?r=46&date=28-10-2024&time_from=6&time_to=8
@Saphiremerald Radzę czytać ze zrozumieniem, to co napisałam, a nie zawalać wątek niepotrzebnymi postami.
A może ta
Dziękuję za propozycję. Chwilowo wstrzymuję poszukiwania, może sama znajdę piosenkę. Musiałabym chyba napisać do radia, chociaż wątpię by ktoś mi odpisał, a i tak wg strony między 4:00 a 5:00 była audycja i jest luka. Na razie kopię w albumach na yt, chociaż jest tego multum, bo i są włoskie i hiszpańskie wersje płyt, albo reedycje starych hitów, już sama nie wiem czy słuchałam daną piosenkę któryś raz bo jest np. na nowo wydana. Co do wskazówek to chyba był początek w stylu "bolera", jedyne pasuje "Più che puoi" to nie to, i dopiero po chwili idzie poznać, że to głos Erosa.