Muzyka podobna do tej z janosika

Usłyszałem dzisiaj w radiu około 10:45. Niestety nie pamiętam jakie było to radio więc nie mogę znaleźć na stronie co było grane. Możliwe więc że było to jakieś radio lokalne/mniej znane, bo wszystkie popularne przejrzałem.

Muzyka była podobna do tej z janosika,

Pobieranie danych...
(pierwsze 40 sekund)

Nie było wokalu, słyszałem w zasadzie tylko jeden instrument (flet?organy?) ciężko powiedzieć jaki.

Z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź .

Odpowiedzi

• RRobRRob Użytkownik

może to? czasami w Lato z radiem to leci, tylko nie znalazłem dokładnej wersji, ale trochę podobną

Pobieranie danych...

• Ravel - Bolero

Pobieranie danych...

• Mist5MMist5 Użytkownik

To nie te, na 90% jestem pewien że był tam tylko jeden instrument i to była tylko ciągła, dość powtarzalna melodia.

• Mist5MMist5 Użytkownik
    edytowano 14.08.24 o 22:07

Brzmiało to trochę bardziej współcześnie, więc raczej nie była to jakaś muzyka klasyczna z początku 20 wieku.

Dolannes - melody trochę bardziej przypomina to co słyszałem, ale tak jak mówie było mniej instrumentów (bez tej gitary) i trochę szybsze ( i mniej "wesołe")

W których radiach tego typu piosenki mogą być grane? Żebym wiedział gdzie szukać?

Zmieniony przez Mist5
  • Mist5MMist5 Użytkownik

F5

• Mist5MMist5 Użytkownik

Szczególnie podobny do tej muzyki której szukam jest fragment z 0:28-0:36 tylko że tamto było szybsze.

• Mist5MMist5 Użytkownik

F5

• GiuliettaGiulietta Użytkownik
    edytowano 3.04.25 o 16:15

Może nie akurat ten utwór, który podałeś, ale ogólnie muzyka do Janosika kojarzy mi się trochę z westernem. Może przejrzyj muzykę Ennio Morricone do spaghetti westernów, na YouTubie są playlisty.

Zmieniony przez Giulietta
  • Mist5MMist5 Użytkownik

przejrzałem jego najpopularniejsze utwory i żaden nie pasuje. f5

• Propozycje: ABBA - "Fernando" (początek utworu), ewentualnie Simon & Garfunkel - "El Condor pasa" (mogła być jakaś instrumentalna wersja).

• MICHAŁ STROGOW KURIER CARSKI?

Pobieranie danych...

• Wątek już pewnie na wymarciu, ale oglądałam dzisiaj "Manię wielkości", która też miała muzykę w stylu westernu, muzyka Michela Polnareffa

Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.