Będzie trudne
Raz już mi pomogliście aczkolwiek teraz będzie trudniej bo bardzo niewiele mogę powiedzieć o tej piosence. Była to stara piosenka obstawiam lata 60-70 w której wokalista miał bardzo mocny, wręcz operowy głos. Czasem w mniej popularnych radiostacjach można było usłyszeć tę piosenkę (w latach 90.. później już nie słyszałem) i bardzo rzadko była grana. Kojarzę tylko że przez długi czas piosenki (może to był refren) wokalista śpiewał "aaaaaa" oraz liczył bodajże do trzech po angielsku (one two three) i nie wiem czy nie padało tam też słowo "tango". Piosenka była bardzo żywiołowa i taka "donośna" przez mocny tembr głosu wokalisty.
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Pierwsze skojarzenie Del Shannon-Runaway
Dzięki ale to niestety nie to. Tamten wokalista miał mega donośny i głęboki głos wręcz krzyczał śpiewając. I barwa taka bardziej operowa
A nie Tom Jones? Niestety nie mogę na dzień dzisiejszy skojarzyć jakiejkolwiek jego piosenki z tekstem "one, two, three... tango" ale opis jak najbardziej pasuje do jego stylu.
Faktycznie barwa i styl bardzo podobna do Toma Jonesa! Utwór Delailah trochę mi się kojarzy z tą piosenką której szukam, choć tamta była szybsza ale ten styl śpiewu, górne partie faktycznie bardzo podobne.. Może jeszcze jakiś wokalista ma zbliżoną barwę/styl do Toma Jonesa
Moje pierwsze skojarzenie było inne Amadesz List - La Donna
Dzięki ale niestety nie. To nie były rytmy disco
To może jescze coś od Louisa Armstronga.
Nie ten głos.. i Armstrong ma raczej ballady.. a to była piosenka z szybszym tempem i wokal wiódł prym.. był to mocny wokal - głos jak dzwon jak właśnie Tom Jones w Delailah
sprawdz jeszcze Len Barry - 1,2,3 z roku 1965, ale chyba to znasz
Dzięki aczkolwiek to niestety również nie to.. tamten głos był bardziej donośny i grubszy.
Paul Anka - "Diana" - pewnie nie to (zbyt znane) ale pamiętam, że właśnie w latach 90 często puszczano tę piosenkę w radiu.
Zaproponuję: Gary Puckett - Young Girl
Dzięki niestety dalej nie to.. Obiecuję dać znać jak odnajdę tę piosenkę ;)
To zapewne Barry White i jego nieśmiertelny przebój pod tytułem "You're the First, the Last, My Everything".
Dzięki, niestety również pudło