Po angielku mężczyna gł. mówi, dosyć stara
Dzień dobry! Szukam utworu, na pewno dosyć stary, minimum 20 lat, ale pewnie sporo więcej, po angielsku, test jest raczej mówiony, może refren śpiewany. Tekst jest o tym, że mężczyzna leci gdzieś daleko, może do Rio? Poznaje kobietę, spędzają razem noc i ona go okrada. Ten utwór leciał kiedyś w radiu TalkFM. Nie jest to One nohht in Bangkok, ale coś w tym stylu. Jeśli to możliwe, proszę o pomoc, Pozdrawiam serdecznie, M
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
O kradzieży kojarzy mi się Summer Wine, ale tam nie ma nic o dalekiej podróży, więc pewnie to nie to.
Dziękuję bardzo. To nie to, ale doceniam. Piosenka o wiele starsza, wykonuje mężczyzna, od tekstu, który być może trochę pomieszałam, ważniejsze jest to, że utwór w większości mówiony. Pozdrawiam!
A moze to coś? Nawet podobne w klimacie do "One night in Bangkok" i jest mówiony tekst:
Janusz_Cebula serdecznie dziękuję! Nie ten kawałek, ale dokładnie ten klimat. Hura! Jestem coraz bliżej. Pięknie dziękuję i życzę wspaniłego dnia.
Przypomniał mi się jeszcze taki utwór z mojego dzieciństwa
Janusz, dziękuję za kolejną propozycję. :-) Wszystkiego dobrego! Pozdrawiam serdecznie, Monika
A może ten
Zapewne jest to "Matilda" Harry'ego Belafonte.