Znana piosenka z lat 80/90
Witam, od dwóch dni chodzi za mną jedna piosenka i wiem, że prędzej czy później leciała by ona zapewne na stacjach typu Złote Przeboje, ale po prostu już mnie tak męczy, a pechowo nie mogę jej znaleźć na żadnych playlistach na YT cz Spotify, dlatego zwracam się do was, bo wiem już parę razy mi szybko pomogliście :D Piosenka jest bardzo znana, dlatego myślę, że nie będzie problemu z rozpoznaniem jej przez ten krótki fragment (jest z refrenu). Jeśli będzie trzeba to postaram się w miarę możliwości jeszcze ją jakoś mocniej opisać. Na pewno zwrotki są takie w niższej tonacji i są w nich użyte synthy no i ogólnie całą piosenkę śpiewa mężczyzna.
Zmieniony przez mdnea
Najlepsza odpowiedź
-
Zmieniony przez RRob
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Przepraszam za potrojenie postu, ale przy dodawaniu posta wyskakiwały błędy, a nie ma opcji usunięcia wątków...
Tak samo nie wiem czemu nie mogę załączyć pliku, dlatego jest tutaj.
czy piosenka PL? gatunek? wokalista/ka czy zespół?
Piosenka zagraniczna, stawiałbym, że amerykańska. Czy zespół nie mam pojęcia, natomiast jest to na pewno wokalista, głos jak próbuję sobie przypomnieć to podobny może do bryana adamsa.
spróbuj zanucić zamiast gwizdać bo ciężko wyczuć melodię
Tutaj się starałem zanucić. Ten kawałek pierwszy jest na pewno ze zwrotek, a ten drugi to jest kawałek refrenu.
ktoś coś?