Melodia gwizdana 70/80
Jak w tytule... gwizdanie w tempie raczej powolnym, melodyjne, łatwo wpadające w ucho. Jest tak czyste i donośne, że jakikolwiek akompaniament tylko by przeszkadzał. Puszczane to było bardzo często w radio w końcówce lat 70 - tych. Co najmniej parę razy w miesiącu. Ta nutka zawsze mi się kojarzyła ze słonecznymi dniami. Na pewno puszczano ją jeszcze w roku 1981 i chyba w 1982. Od tamtej pory już jej nigdzie nie słyszałem. Dodam, że w audycji ''Lato z radiem'' lubili to puszczać. Mam tę nutkę ciągle w głowie i nie raz próbowałem zagwizdać. Niestety ja tak nie potrafię "wyciągnąć'' wysoko niektórych fragmentów.
ps. w sieci znalazłem dużo odpowiedzi na nurtujące mnie podobne zagadnienia, ale z w/w niestety "poległem".
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Tak sobie pomyślałam, że może to jest Van McCoy - The Hustle? Gwizdanie to nie jest, ale bardzo podobne do niego ;)
Dziękuję Jodła88 za zainteresowanie! Dziękuję też wszystkim, którzy tu zaglądają! Może kiedyś ktoś odgadnie co to za utwór. Pozdrawiam!
Najbardziej gwizdana jaką znam to: 'The Bridge on the River Kwai' Soundtrack - 'Colonel Bogey March' (1957). Kolejna, która mi przyszła do głowy to: Earle Hagen and Herbert Spencer - 'The Fishin’ Hole (theme to The Andy Griffith Show)' (1960)
Może się skojarzyć z gwizdaniem: Jean Francois Maurice "Monaco 28° a L'ombre"
Dziękuję za zasugerowanie pięknych utworów, ale niestety, to nie to.
Może udałoby mi się to zabrzdąkać na gitarze i nagrać na telefon, ale nie wiem jak to tu wgrać.
Ja też tak do końca nie umiem :) Nagrywałam telefonem, dołączałam pliki, ale i tak jeden z moderatorów mi je konwertował, bo nie dało się odsłuchać :b
Z gwizdaniem było,, jealous guy,, Briana Ferry'ego.
Kowal63 dzięki za podpowiedź, ale podałbyś może link? Ten Brian Ferry w utworze jealous guy, głównie śpiewa.
Wiesz co może to nie ta piosenka bo mam w głowie jeszcze jedną z gwizdaniem z tamtych lat, ale może akurat trafię :) ?
Znów podsunę coś, co nie jest gwizdem, ale może się z nim skojarzyć - Dolannes Melodie
ale tam było tylko gwizdanie? czy był jakiś tekst?
Moja propozycja to Gilbert O'Sullivan - Clair
Podesłane przez Was utwory są naprawdę piękne, ale niestety to jeszcze nie to. Dziękuję! Natomiast niczym więcej, niż podałem w pierwszym poście. nie mogę Was naprowadzić na wspomniany utwór. Możliwe, że w dalszej części tego utworu gdzieś w tle pojawi się jakiś instrument, ale na pewno nie na początku.
Szkoda, że tutejszy program mimo że ma funkcję wybierania plików, nie wgrywa ich. Wstawiłbym fragment tej melodii, który nagrałem na gitarze.
jest ograniczenie , plik nie może być większy niż 2 MB , zmniejsz plik , albo wrzuc na inny serwer