Szukam piosenki, w refrenie "take control, ohhh, come with me". Nie znalazłem nic ciekawego szukając po tekście w internecie. Piosenka znajdowała się na jakiejś tanecznej składance z lat 90', takie lekkie disco.
Najłatwiej będzie znaleźć jak się poda rok, tytuł składanki albo jakie inne piosenki były na tej składance. Czy to była kaseta czy płyta? Wiele osób pamięta te składanki.
Activate - Let The Rhythm Take Control, DJ BoBo - TAKE CONTROL, Fun Factory Close 2 You, Toni Cottura - My Life.
To było na kasecie magnetofonowej kolegi, nie wiem co to była za składanka, mam nadzieje, że jakaś oficjalna,piosenka wcześniej od tej to Wayne Samuels - I'm A Callboy, nie to co w tym linku yt i żadne z tych wcześniejszych przykładów, w tekście "ohhhh" to był żeński głos, nie jestem pewien czy były jakieś zwrotki,kojarzę, ze w pewnym momencie tego "ohhh" było dużo pod rząd (że niby dochodzi)
Znalazłem ten kawałek na płycie Popcorn Hits 3. Może o to chodzi. Kolejność na [link:fan.pl] Wychodziło by że kawałek nr 5 Unique III - Do Want You Please ( na youtube są różne wersje). Z nieoficjalnych Dancemania [link:discogs.com]
Nic mi z tego nie pasuje. Na tej składance było jeszcze to What's Your Face - Say feat.Pete Dmo, jak teraz przesłuchiwałem te utwory to zauważyłem, w sumie to ta taśma nie była oryginalna, to mogły być tam różne rzeczy nagrywane, ale podejrzewałem, że to mogła być jakaś oficjalna kompilacja.
Ludzie, ja tej piosenki szukałem z 20 lat! I dopiero dzisiaj jakimś cudem google podsunęło mi ten wątek. Teledysk leciał na liście przebojów Polonii 1, w niedziele, powtórka była w jakieś popoludnie. Dzięki za informację, utwór nic się nie zestarzał. Idę przypominać sobie młodość :)
Odpowiedzi
Activate - Let The Rhythm Take Control, DJ BoBo - TAKE CONTROL, Fun Factory
Close 2 You, Toni Cottura - My Life.
Wychodziło by że kawałek nr 5 Unique III - Do Want You Please ( na youtube są różne wersje). Z nieoficjalnych Dancemania [link:discogs.com]
Ludzie, ja tej piosenki szukałem z 20 lat! I dopiero dzisiaj jakimś cudem google podsunęło mi ten wątek. Teledysk leciał na liście przebojów Polonii 1, w niedziele, powtórka była w jakieś popoludnie. Dzięki za informację, utwór nic się nie zestarzał. Idę przypominać sobie młodość :)