Mam w głowie urywek piosenki , której szukam ,śpiewa ja mężczyzna , często pojawia się słowo walking ,taka melodyjna , podejrzewam , ze jest to brytyjski utwór z lat 80.
piosenkę widziałem na yt kilka lat temu ,myślałem że to coś bardzo popularnego i jeszcze gdzieś na nią trafię , ale od tamtej pory już jej nie widziałem
teledysk był w takim klimacie , jak te teledyski wyżej (Englishman in New York , Kayleigh) , więc sobie wydumałem ,że to musi być coś brytyjskiego , śpiewał mężczyzna po angielsku , biały
nie , ale kręcimy się cały czas w dobrych klimatach
kiedyś byłem przekonany , że ten wokalista śpiewał walking on town /walking in town ,lub coś w tym stylu , próbowałem szukać po tych słowach , ale nie znalazłem tej piosenki
Odpowiedzi
Strzelam Flash &The Pan - Walking In The Rain
z lat wcześniejszych
Fats Domino - I'm Walking
z nowszych
Marc Cohn - Walking In Memphis
ta piosenka którą szukam , to taka nastrojowa ballada
kojarzy mi się , jeszcze teledysk , w którym mężczyzna chodził ulicami w pochmurną pogodę (padał deszcz ?)
Sting - Englishman In New York (?)
strzelam Marillion - Kayleigh
ale walking tam nie ma
Jeszcze cos ode mnie, ale to juz lata 2k:
Craig David - Walking Away
piosenkę widziałem na yt kilka lat temu ,myślałem że to coś bardzo popularnego i jeszcze gdzieś na nią trafię , ale od tamtej pory już jej nie widziałem
teledysk był w takim klimacie , jak te teledyski wyżej (Englishman in New York , Kayleigh) , więc sobie wydumałem ,że to musi być coś brytyjskiego , śpiewał mężczyzna po angielsku , biały
jeszcze zespół z Australii
nie , ale kręcimy się cały czas w dobrych klimatach
kiedyś byłem przekonany , że ten wokalista śpiewał walking on town /walking in town ,lub coś w tym stylu , próbowałem szukać po tych słowach , ale nie znalazłem tej piosenki
Kolejna propozycja, ale slowa sie nie zgadzaja:
Savage Garden - Truly Madly Deeply
Częściowo pasuje Savage Garden - Truly, Madly, Deeply, tylko zamiast "walking" śpiewa "wanna" :)
tak teraz rozkminiam ,ze może to nie było słowo walking tylko jakieś inne
teledysk był takiej słabej jakości (jak z lat 80) dużo niebieskiego było , chmury , deszcz , jakaś woda ?
Kurczę, nie odświeżyłam i powieliłam propozycję LesteroV, sorki :D
sprawdź the chistians-words i a-ha- crying in the rain
obawiam się , że może to być coś mało popularnego i będzie to kolejna piosenka , którą będę szukał kilka lat :D