coś takiego: " w domu grasują złodzieje... wejść do twojego ogrodu..... tak bez powodu. Przecież wiesz nie najlepiej tutaj jest, może by gorzej, spotkam Cie"
Nikt nie pamięta? Wokalista miał głęboki głos, mógł mieć wtedy ok 25-30lat. Na pewno słyszałam to w r.92, ale piosenka może być odrobinę starsza. Kojarzy mi się z rykowiskiem w Jarocinie. Coś w rodzaju Sweet Noise czy Acid Drinkers. W sumie nazwałabym to balladą heavymetalową, bo jest gitarka i wrzask, ale w łagodnym stylu. Melodyjne. Mam to cały czas w głowie. Pomóżcie, szukam tego od lat.
Pozazdrościć wytrwałości w szukaniu.
Próbowałem coś pomóc, sprawdziłem dostępne setlisty z Jarocina 90-92
[link:setlist.fm]
Następnie szukałem w tekstach, ale nie znalazłem takich słów [wpisywałem te o złodzieju.]
Acid Drinkers spiewał głównie po angielsku, więc może przeszperaj zespół KAT albo Armia.
Trzeba by wejść na tekstowo i przejrzeć każdy tytuł... albo przesłuchać ;)
Jakbyś miała pewność, że piosenka była na Jarocinie, to na youtube są całe koncerty, ale jak rozumiem nie masz takiej pewności.
Odpowiedzi
Pomóżcie, szukam tego od lat.
może ktoś bywał w Jarocinie w tamtym czasie?
Wracając do meritum to muszę przyznać, że zabiłaś mi klina tym kawałkiem.
Przypominam się.
Pozazdrościć wytrwałości w szukaniu. Próbowałem coś pomóc, sprawdziłem dostępne setlisty z Jarocina 90-92 [link:setlist.fm]
Następnie szukałem w tekstach, ale nie znalazłem takich słów [wpisywałem te o złodzieju.]
Acid Drinkers spiewał głównie po angielsku, więc może przeszperaj zespół KAT albo Armia. Trzeba by wejść na tekstowo i przejrzeć każdy tytuł... albo przesłuchać ;)
Jakbyś miała pewność, że piosenka była na Jarocinie, to na youtube są całe koncerty, ale jak rozumiem nie masz takiej pewności.
To znowu ja. Nadal tego szukam.
Zespol nazywa sie Niewiara, ale jak nazywala sie plyta nie pamietam.