Może tak podpowiem: jeśli ogląda ktoś z Was program Top Gear i widział odcinek, w którym Clarkson i ekipa jechali przez Afrykę (Botswana chyba). W jednej scenie jechali przez wyschnięte jezioro i Clarksonowi popsuł się samochód, przez co reszta go zostawiła. Chwile później Clarkson ich dogonił i w tym właśnie momencie leciał ten utwór. Może to głupia podpowiedź. :face-plain:
Każda podpowiedź jest dobra, a nuż się trafi ktoś, kto akurat po tym skojarzy. Ja jestem wielkim fanem Top Gear, odpaliłem ten odcinek i wychodzi na to, że szukasz Ennio Morricone - Man with a harmonica. No chyba, że jest tam jeszcze jeden fragment, w którym Jeremy zostaje w tyle, ale nie trafiłem na taki.
Spoko :) Gdyby mnie nie bawiło dochodzenie do tego, czego ludzie szukają, to bym na tą stronę w ogóle nie wchodził :) Przypuszczam, że w takim razie chodzi ci o: Ennio Morricone - Nascita Di Una Citta'
Wiesz co doszedłem do tego, że oryginalna, angielska wersja Top Gear różni się od tej emitowanej w Polsce, z lektorem polskim. Naprawdę! Dokładnie dzisiaj oglądałem ten odcinek z Afryki na BBC (cyfrowy Polsat) i zupełnie inna ścieżka dźwiękowa niż w oryginale!!! W angielskiej wersji, w momencie gdy Clarkson zostaje w tyle i później ich dogania, leci Ennio Morricone - Man with a harmonica, a w wersji po polsku właśnie to, o co pytam. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego! Gdybyś oglądał polską wersję, to ten motyw, o który pytam leci również na początku, gdy Jeremy przyjeżdża swoją Lancią na miejsce startu :face-smile:
Też widziałem kiedyś jakieś różnice, ale takie że jakiegoś krótkiego fragmentu nie ma, na muzykę nigdy nie zwróciłem uwagi. Hm, może na Polskę idzie wersja amerykańska, i tam jest ścieżka dźwiękowa pozmieniana. Na polską wersję raczej nie trafię, rzadko ostatnio oglądam TV. Ale jakbym w przeciągu paru najbliższych dni ją widział, to napiszę tutaj.
Odpowiedzi
Może to głupia podpowiedź. :face-plain:
Przypuszczam, że w takim razie chodzi ci o:
Ennio Morricone - Nascita Di Una Citta'
Jeśli chodzi o Top Gear (lub Fifth Gear), to można zawsze zajrzeć na forum FinalGear, np. dla tego odcinka z Afryką:
[link:forums.finalgear.com]
Gdybyś oglądał polską wersję, to ten motyw, o który pytam leci również na początku, gdy Jeremy przyjeżdża swoją Lancią na miejsce startu :face-smile:
Hm, może na Polskę idzie wersja amerykańska, i tam jest ścieżka dźwiękowa pozmieniana.
Na polską wersję raczej nie trafię, rzadko ostatnio oglądam TV. Ale jakbym w przeciągu paru najbliższych dni ją widział, to napiszę tutaj.
może to?