Piosenka o powrocie do lat 60-tych
Siemanko, od dłuższego czasu szukam piosenki w lekkim, rockowym klimacie, której motywem przewodnim była eksperymentalna podróż do roku 1969, w Stanach Zjednoczonych - co też można było zobaczyć na teledysku do tej piosenki. Refren, z tego co pamiętam miał słowa "back to the year sixty-nine". Piosenka zasłyszana w Trójce, nagrana ok. 2008r, jeśli to coś pomoże.
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Może...Bryan Adams - Summer of 69..?
Kurcze, niestety to nie to :(
CASCADA - San Francisco
Monsieur Minimal - Love story
Nirvania, niestety żadne z powyższych
Może Kid Rock "All Summer Long"?
Niestety też nie, Nak :/
a może powrót do lat 70? the connells- 74-75?
Giguklu, też niestety to nie to. Nie spodziewałem się, że będzie to tak ciężki orzech do zgryzienia
jeśli słyszałeś to w trójce, to może być problem, bo to mogła być np. audycja manna, który przynosi mało popularne kawałki i puszcza je tylko raz:) napisałeś nagrana-nie masz tego nagrania? a gdzie widziałeś teledysk? i właśnie, czy określasz tę piosenkę jako popularną swego czasu, można było ją usłyszeć w jakichś zetkach czy eremefach?:)czy to raczej jednorazowa przygoda?:)
Jeśli to nie to, to szukasz tej samej piosenki której kiedyś szukałem. Też ją słyszałem w Trójce w tamtym okresie i niestety nie znalazłem. Tekst był podobny do "All Summer Long", ale bardziej nostalgiczny. Była to wypowiedź, monolog, wspomnienia starszego do młodszego coś podobnego jak w "All Summer Long". Jak to spędzali czas w barze i z kobietami w dawnych czasach. Muzyka zaś bardziej kojarzy mi się i była w stylu Cat Stevens "Father And Son". Do dzisiaj nie jestem pewien czy była jakaś trzecia piosenka czy to te dwie mi się pomieszały.