piosenka z orientalnym tekstem w refrenie
bbelowender
Użytkownik
Szukam piosenki, prawdopodobnie polskiej, ale nie mam pewności, której refren jest w jakimś orientalnym języku, tekst zresztą też. Słyszałem to w latach 90., wokal kobiecy, najbardziej zbliżony do Big Day z utworem "Przestrzeń" - ale to tylko moje luźne skojarzenie... kiedyś może był to rok 1994-95 leciał w porannym programie "Kawa czy herbata" stąd moje przypuszczenia, że to polski utwór... przetrząsnąłem wszystkie możliwe kobiece wokale z tamtych czasów, jednak nic mi nie przychodzi do głowy.. gorzej jeśli to nie polski utwór....
Melodia klimatyczna, refren przeciągły, jakieś mantryczne słowa padają, co fonetycznie można by zapisać "ra-moiria ehej... ra-moira moira" cośtam tam" ale to naprawdę jednak, co pamiętam.
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Może coś Steczkowskiej albo Anny Marii Jopek?
" ra-moira moira" pasuje mi tylko do Andru Donalds, Eugenia Vlasova - Wind Of Hope ale to nie jest az takie stare.
Mi trochę przypomina 'Tam gdzie nie sięga wzrok"Anna Maria Jopek
Najbardziej właśnie podejrzewałem Justynę Steczkowską, Kasię Kowalską oraz wokalistkę Big Day z utworem "Przestrzeń", bo najbliżej tak na słuch... ale nic nie znalazłem u tych piosenkarek takiego... U A. M. Jopek "Tam gdzie nie sięga wzrok" orientalny wokal jest drugoplanowy. W szukanej piosence jest jedynym wokalem w sumie.
Najbardziej się boję, że może to w ogóle nie polska piosenka. Wtedy będzie o wiele trudniej to znaleźć :/ Sprawdzałem Deep Forest 'Marta's Song', ale nawet nie nadaje się jako przykład do naprowadzenia na melodię :/
Jak polska piosenka i Steczkowska to może "Austeria"?