Uwaga. Naprawdę trudna piosenka do odnalezienia.
Pewnie niektórzy z Was widzieli już ten post, od jakiegoś czasu znajduje się on w kategorii „ Lata 70,80,90 ”. Tam dyskusja na jego temat fajnie się rozwinęła, ale niestety rozwiązania nadal nie ma. Może tu ktoś akurat skojarzy o jaką piosenkę mi chodzi. Jeśli to zrobi to jest naprawdę prawdziwym arcymistrzem w rozwiązywaniu trudnych zagadek. Mam nadzieję, że tutaj się uda. Otóż szukam piosenki, którą jakieś 2 - 3 tygodnie temu usłyszałam w jednej ze stacji radiowych. Utwór ten został stworzony w 70 albo 80 latach. Śpiewa go głównie młody mężczyzna mający przyjemny, ciepły, szybko wpadający w ucho głos. Napisałam głównie, bo w tle słychać jeszcze, chyba 2 inne, męskie głosy, które co prawda nie wykonują jakiś znaczących partii tekstu, ale jednak w tym kawałku występują. Robią za tzw. chórki. Ogólnie piosenka ta jest utrzymana w popowym klimacie. Jest, jak większość piosenek z resztą, o miłości - ale balladą to bym jej jednak nie nazwała. To spokojny, klimatyczny, lekko nawet melancholijny kawałek. Nie wiem czy jest jakoś specjalnie popularny, znany - w radiu słyszałam go kilka razy, w telewizji widziałam raz. To było dawno temu i pamiętam z tego tylko to, że teledysk był specyficzny, bo czarno - biały. Żadnych, innych szczegółów już nie znam. Mogę jeszcze tylko napisać, że obecnie popularność tej piosenki nie jest jakoś super duża - kiedyś była pewnie zdecydowanie większa. Ok, to wszystkie informację. Mam nadzieję, że ktoś poda mi jej nazwę. Liczę na Waszą pomoc i pozdrawiam serdecznie.
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Take That - Pray