Wiecej faktów proszę. Zespół składał się z czarnoskórych wokalistów. Ale pod koniec lat 80-tych nie bylo już tych zespołów dużo. W latach 70 i jeszcze na początku lat 80 np. The Jacksons, czy Gibson Brothers. Doprecyzuj - ilu tych wokalistów? czy w zespole byly kobiety? Czy piosenka spiewana np. przez jednego wiodącego wokalistę a np. refreny razem? Wiecej danych spróbuj wydobyć z pamięci. Czy na pewno czarnoskórzy? A moze coś bardziej w stronę latyno?
Pomocna może się okazać nawet informacja, gdzie widziałes ten teledysk. Czy na MTV czy w polskiej tv, a jezeli polskiej to w jakim programie. Ludzie czasem są w stanie pokojarzyc na podstawie wlasnie takich danych.
Zespół kojarzy mi się z Inner Circle , ale jestem pewien ,że to nie oni. Myślę, że wszyscy ( 3 lub 4 ) byli czarnoskórzy kolesie, ewentualnie mulaci, wokal wiodący ( zwrotka mówiona) - koleś miał długie dredy. Był to początek lat 90-tych, nawet nie wiem czy było wtedy polskie mtv? Ja to widywałem na vivie niemieckiej, bo taką miałem. Refren śpiewany - melodyjny ...
Odpowiedzi
Kool & The Gang - Cherish
pzdr
Doprecyzuj - ilu tych wokalistów? czy w zespole byly kobiety? Czy piosenka spiewana np. przez jednego wiodącego wokalistę a np. refreny razem? Wiecej danych spróbuj wydobyć z pamięci. Czy na pewno czarnoskórzy? A moze coś bardziej w stronę latyno?