Lata 80. Dwie piosenki o charakterze.... militarnym?
vasqezo
Użytkownik
Witam ponownie.
Gdzieś po głowie kołaczą mi się 2 piosenki, w których w pewnym momencie lub co chwila, słychać jakby odgłosy musztry. Piosenki na pewno anglojęzyczne. Z tego co mi się kojarzy w mojej tępej łepetynie, to jedną z nich lub w jednej z nich śpiewała kobieta. To wszystko co pamiętam. Wiem, że niewiele, ale liczę na mistrzów zgadywania !!!
Gdzieś po głowie kołaczą mi się 2 piosenki, w których w pewnym momencie lub co chwila, słychać jakby odgłosy musztry. Piosenki na pewno anglojęzyczne. Z tego co mi się kojarzy w mojej tępej łepetynie, to jedną z nich lub w jednej z nich śpiewała kobieta. To wszystko co pamiętam. Wiem, że niewiele, ale liczę na mistrzów zgadywania !!!
Zmieniony przez vasqezo
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Z innego forum dostałem info, że ktoś wie o co mi kaman, bo sam tego szuka i że na pewno jedno z tych nagrań śpiewa tylko kobieta, podobno piskliwym głosem i jest to nagranie bardzo spokojne, grane jakby z użyciem mandoliny lub gitary. Coś mi teraz świta, że słychać tam faktycznie cienki kobiecy głos, a w tle wydziera sie jakiś koleś, jakby wydawał jakieś komendy...nie wiem, czy ten kolo nie wykrzykuje czasem słów:....stand up !! Mały dodatek....edytuje wpis, bo właśnie dotarła do mnie z kolejnego forum informacja, od innego poszukiwacza, że takiego typu nagranie śpiewa też jakiś facio i że jest to jakby ballada o jakimś żołnieżu i na pewno w piosence padają słowa: "search petrol" oraz "charlie down" może to będzie bardziej pomocne ???
chodzi mi o kawałek od 0:23 do 0:26, nie zwracać uwage na to że to jest jakaś dancowa nutka i na słowa, poprostu za każdym razem gdy słysze ten kawałek, chce dokończyć właśnie tak samo, jak tamta piosenka leciała. W tamtej było słychać jakby sierżant wykrzykiwał/wyśpiewywał jakieś hasło, a za nim chórem jego żołnieże jedno i powtarzające się hasło.
Gawemil....jedyne co mi przychodzi do głowy z tymi słowami, które napisałeś to: Manfred Mann - Do Wah Diddy ...
deMonik.....czy ja Ci już mówiłem, że Cię kocham ??? O to mi własnie chodziło....Trafione zatopione !!! Wczoraj jechałem w trase w podwójnej obsadzie i koleś prowadził, a ja się zająłem poszukiwaniami, ale niestety bateria mi się skończyła i jak na złość ładowarka też. W ostatniej chwili jak zamykało system wyskoczył komunikat, że jest wpis od Ciebie, ale już go nie zdążyłem zobaczyć. Dopiero teraz nad ranem odczytałem radosną nowinę.
BIG dzięki dla Ciebie :) i dla Wszystkich co próbowali :)