Jest to suita trwająca około 20 minut, z lat 70-ych. Dołączam 5 minutową część utworu. Przepraszam za złą jakość, ale utwór był nagrywany z kasety dyktafonem.
Ojciec sam się zaciekawiłem. Napisałem do radia bo odgadywanie tekstu + wyszukiwarka internetowa nie pomaga :) Jak odpiszą to wrzucę rozwiązanie tutaj.
alfaO Strasznie Dziękuję za takie zainteresowanie .Chciałbym nadmienić że to nagranie słyszałem tylko raz w życiu radio i akurat udało mi się calutkie nagrać było to w latach 70-80 .następnie słuchałem go tylko z magnetofonu szpulowego którego już nie mam .Udało mi się tylko zdobyć 5 minut w takiej jakości jaka jest nagrana.Bardzo proszę jak Dostaniesz odpowiedz o wrzutkę POZDRAWIAM.
Trudno było by uwierzyć żeby to byli ELP poniważ Emersoni nigdy( jak ja znam nie grali na flecie )a w ten utwór szczególnie oparty jest na tym instrumencie.Chyba że grali na innym instrumencie wydobywając podobne dzwięki do fleta .Emersoni znani byli z różnych takich ciekawostek jak na tamte lata .Będę próbował coś poszperać w ich dziełach.Dalej Bardzo Dziękuję.
Moze tempo za szybkie, ale wydaje mi sie, ze ciut lepiej slychac. Mysle, ze ten flet, ktory slychac, w rzeczywistosci nie jest fletem, aczkolwiek mozna to tak odbierac z racji slabej jakosci nagrania -- chociaz wykluczyc calkowicie go rowniez nie mozna.
Udaje sie wylapac pojedyncze slowa jak 'alone in my' ; 'get very far'; 'the sky is bright and a dark flower(s) tree(s)' z poczatku, ale to tylko pobieznie i google tutaj duzo pomocne nie jest.
ELO przepatrzyłem chyba całą ich dyskografię i nic .Chciałbym dodać że ten utwór może nie jest nawet nagrany na płytę i dlatego jest tak trudno go odszukać.Dawniej zespoły szczególnie muzyki progresywnej często nie zapisywali swoich nagrań na płyty szczególnie właśnie bardzo długich tak jak ten ponieważ w większości rejestrowali tylko utwory krótsze.Praktycznie jeden taki utwór często zajmował by całą płytę.
Niepotrzebny... wręcz odwrotnie strasznie Potrzebny.BARDZO BARDZO Dziękuję nareszcie po kilkunastu latach poszukiwań jest w pięknej jakości utwór i w końcu wiem kto wykonuje i jaki jest tytuł DZIĘKI I POZDRAWIAM.
Odpowiedzi
Myślałem że to Pall Mall ale raczej nie.
Moze tempo za szybkie, ale wydaje mi sie, ze ciut lepiej slychac. Mysle, ze ten flet, ktory slychac, w rzeczywistosci nie jest fletem, aczkolwiek mozna to tak odbierac z racji slabej jakosci nagrania -- chociaz wykluczyc calkowicie go rowniez nie mozna.
Udaje sie wylapac pojedyncze slowa jak 'alone in my' ; 'get very far'; 'the sky is bright and a dark flower(s) tree(s)' z poczatku, ale to tylko pobieznie i google tutaj duzo pomocne nie jest.
Szukamy dalej... ;)