Bardzo trudna zagadka... Mówi coś to komuś?
zzszokowanyBUNNY
Użytkownik
Z góry przepraszam jak coś źle zrobiłem, jestem tu pierwszy raz i jestem już stary... Ale do rzeczy:
Piosenka z gatunku metal/rock. Poszukuję ją od lat, więc pewnie jest stara, ale bardzo znana, chyba. Nie jestem fanem tego gatunku, ale muszę mieć ten kawałek zanim umrę. ;) Niedawno wpadłem na pewien trop: Disturbed - Stricken. W tej piosence wykonawca zaczyna w bardzo charakterystyczny sposób, wydając odgłos "A-A-AŁ", w pierwszych sekundach. W piosence, której tak długo poszukuję był bardzo podobny motyw, powtarzany chyba dość często w piosence, "okrzyk": "U-A-A-A-AŁ" po którym były naprawdę ostre brzmienia... Utwór często używany jako podkład do ostrych filmów typu jackass, stunt, itp., jednak od dłuższego czasu nie trafiłem już na żaden, żeby wspomóc... Może jest ktoś tak bardzo obeznany w tych klimatach, kto by coś skojarzył...? Niestety nie mam żadnych innych skojarzeń z tą piosenką. Z góry ogromne dzięki, za każdy tytuł, który Wam się skojarzy. Pozdrawiam, Janek.
Piosenka z gatunku metal/rock. Poszukuję ją od lat, więc pewnie jest stara, ale bardzo znana, chyba. Nie jestem fanem tego gatunku, ale muszę mieć ten kawałek zanim umrę. ;) Niedawno wpadłem na pewien trop: Disturbed - Stricken. W tej piosence wykonawca zaczyna w bardzo charakterystyczny sposób, wydając odgłos "A-A-AŁ", w pierwszych sekundach. W piosence, której tak długo poszukuję był bardzo podobny motyw, powtarzany chyba dość często w piosence, "okrzyk": "U-A-A-A-AŁ" po którym były naprawdę ostre brzmienia... Utwór często używany jako podkład do ostrych filmów typu jackass, stunt, itp., jednak od dłuższego czasu nie trafiłem już na żaden, żeby wspomóc... Może jest ktoś tak bardzo obeznany w tych klimatach, kto by coś skojarzył...? Niestety nie mam żadnych innych skojarzeń z tą piosenką. Z góry ogromne dzięki, za każdy tytuł, który Wam się skojarzy. Pozdrawiam, Janek.
Najlepsze odpowiedzi
-
Przykro mi, ale nie wiem ;) Znalazlem Rise Against - Prayer Of The Refugee, akcja toczy sie w markecie, ale scena z dewastacja jest na samym koncu, no i jest to nowszy utwor.Pobieranie danych...
pzdr
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
pzdr
Korzystając z okazji, może kojarzysz jeszcze nutę, również z gatunku metal/rock, hit chyba z końca lat 90./początku 2000 - pamiętam tylko bardzo charakterystyczny teledysk z vivy i to, że bardzo mi się podobał ten kawałek. Przez cały teledysk, koleś szedł przez supermarket i wszystko rozwalał, stoiska, itp. Też ostrzejsze brzmienia, z tego co pamiętam i chyba USA. (?)
Co do drugiej piosenki, to może jeszcze coś komuś się skojarzy. Dzięki za pomoc, pozdrawiam. Janek.
pzdr