Witam, Poszukuję piosenki w której refrenie leci: 'naaa naaa nananaaa nananaaa nanananaaa heeey yeeeah..' Refren jest raczej spokojny i ogólnie rzecz biorąc piosenka też jest raczej popularna, choć stara. Z góry dziękuję za pomoc :)
Nie, to na pewno nie to. Utwór to raczej jakaś ballada rockowa. Prawdę powiedziawszy kojarzy mi się z setkami osób, które nucą owe 'nanana' trzymając przy tym zapalniczki w rękach. To znany utwór raczej.
Niestety to też nie to. Jak na złość nie mogę sobie przypomnieć kto to śpiewa. Na pewno facet. I cały czas upieram się, że to coś z rock'a. No i dzięki za chęci LesteroV :)
To strzelam dalej, moze w koncu znajdziemy ;) Sprawdz te tytuly:
Chris de Burgh - A Spaceman Came Travelling The Beatles - Hey Jude Land Of 1000 Dances (sporo bylo wersji tego utworu, ale motyw zawsze ten sam z 'na-na-na') Bad Company - Shooting Star Madder Lake - 12-Lb Toothbrush Opus - Live is Life Matchbox Twenty - Could I Be You
We wszystkich w/w wystepuje 'na-na-na', spiewane w rozny sposob, czasem w refrenie, czasem na poczatku/koncu. Przedzial 'wiekowy' tez jest szeroki, ale generalnie sa to starsze kawalki. Jezeli to zadna z tych to juz przynajmniej wiadomo co mozna wykluczyc, a metoda prob i bledow moze sie w koncu znajdzie ;)
Bardzo chciałabym napisać, że w końcu znalazłam, ale.. No niestety muszę zaprzeczyć ;< Kurczę widzę, że jesteś wytrwały w poszukiwaniach ;) Chętnie bym jakoś Ci ułatwiła te poszukiwania, ale oprócz tego, że śpiewa to mężczyzna, kojarzy mi się to z jakąś balladą rockową i owe 'na-na-na' jest raczej w wolniejszym tempie śpiewane czy też nucone, to nic więcej nie mogę zrobić. Również pozdrawiam ;)
Odpowiedzi
Steam - Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye ?
To ballady temu raczej daleko, ale sporo coverow bylo tego utworu, wiec moze...
pzdr
Sprawdz te tytuly:
Chris de Burgh - A Spaceman Came Travelling
The Beatles - Hey Jude
Land Of 1000 Dances (sporo bylo wersji tego utworu, ale motyw zawsze ten sam z 'na-na-na')
Bad Company - Shooting Star
Madder Lake - 12-Lb Toothbrush
Opus - Live is Life
Matchbox Twenty - Could I Be You
We wszystkich w/w wystepuje 'na-na-na', spiewane w rozny sposob, czasem w refrenie, czasem na poczatku/koncu. Przedzial 'wiekowy' tez jest szeroki, ale generalnie sa to starsze kawalki. Jezeli to zadna z tych to juz przynajmniej wiadomo co mozna wykluczyc, a metoda prob i bledow moze sie w koncu znajdzie ;)
pzdr
Również pozdrawiam ;)
bo też kiedyś szukałem tego..
David Tavare - Summer Love
chodzi na bank o pierwotną wersję tego , prawda? znajdę to :)
prosze bardzo , pozdrawiam Kikus