Proszę o pomoc-Piosenka z dzieciństwa
Witam serdecznie. Poszukuję tytułu i wykonawcy piosenki której fragment zapamietałem z dzieciństwa. Była to zapewne piosenka z lat 80-tych/90-tych lub wcześniejsza. Słychała jej moja mama a i ja ja jako dzieciak wtedy uwielbiałem.
Żeby troszkę pomóc dodam że mama słuchała takich kapel jak Pink Floyd, Mike Oldfield, Depeche Mode, Scorpions i wile wile innych znanych zespołów tamtych lat.
Zagrałem pamiętany przeze mnie fragment na gitarze(nie umiem grać-tylko wylałem myśli na mp3;)który o ile pamiętam był chyba początkiem tego utworu i motywem przewodnim(mowa o mp3. nr 1) Nr 2 to jakiś rodzaj powtarzającego sie fragmentu na wyniosłych klawiszach lub czyms podobnym-ten fragment występował naprzemiennie z poprzednim chyba w tej piosence. Wokal był męski, zalatujący chyba odrobinę Depeche Mode-ale mogę sie z tym mylić-wokalu pewien nie jestem.
Mam nadzieje żę rozwiążecie moją zagadkę bo meczy mnie ona od bardzo dawna i nie wiedziałem jak sobie z nią poradzić.
Pozdrawiam. Damian
Żeby troszkę pomóc dodam że mama słuchała takich kapel jak Pink Floyd, Mike Oldfield, Depeche Mode, Scorpions i wile wile innych znanych zespołów tamtych lat.
Zagrałem pamiętany przeze mnie fragment na gitarze(nie umiem grać-tylko wylałem myśli na mp3;)który o ile pamiętam był chyba początkiem tego utworu i motywem przewodnim(mowa o mp3. nr 1) Nr 2 to jakiś rodzaj powtarzającego sie fragmentu na wyniosłych klawiszach lub czyms podobnym-ten fragment występował naprzemiennie z poprzednim chyba w tej piosence. Wokal był męski, zalatujący chyba odrobinę Depeche Mode-ale mogę sie z tym mylić-wokalu pewien nie jestem.
Mam nadzieje żę rozwiążecie moją zagadkę bo meczy mnie ona od bardzo dawna i nie wiedziałem jak sobie z nią poradzić.
Pozdrawiam. Damian
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
i nie wydaje mi się zeny to był ten utówr "czarny chleb i czarna kawa".. przynajmniej mi nie o ten utwór chodzi. wydaje mi si,e że to było coś anglojęzycznego..
czekaj jak moja mama wróci która gustuje w tych samych zespołach to to rozpozna :D jeśli to nie to
Tak czy inaczej dziękuję Ci za poświecenie uwagi. Czekam z nadzieją na twoją kolejną odpowiedź;)
Pozdrawiam
Ten utworek to Catch The Fox grany przez Den'a Harrow'a. Chwała temu człowiekowi co mi to rozpoznał.
Ale mam pamięć. Te cytowane kawałki są identyczne jak w utworze. :D