Ewa kiedyś była dyskusja na temat japońskich itp. piosenek. I w końcu znalazłam kawałek który mi się podoba bardzo jak sama bajka oczywiście. I tu ten język nawet mi się podoba. Z bajki Spirited Away (uwielbiam anime ze studia Ghilbi)
Fajny wątek, nareszcie mogę się podzielić moimi nieanglojęzycznymi piosenkami. Mam ich sporo więc skoro mona zaczęła temat Japonii to dodam parę piosenek.
Zacznę trochę elektronicznie (Capsule - Prime Time)
Jesteście super! Tyle cudownych piosenek zupełnie mi nie znanych! To niewiarygodne ale te nutki japońskie mnie także się podobają (choć nie wszystkie). I wcale mi ten język nie przeszkadza!
Mona80 dzięki ci bardzo za komplement gdy tworzyłam ten wątek wcale nie byłam przekonana że temat się przyjmie i że ludzie znają coś więcej niż amerykańskie show.
zuzzi Mnie także się podoba ta piosenka. Swojego czasu słuchałam jej niezwykle często :) dziewczyna nie dość że śliczna to także umie śpiewać! Mam nadzieję że Ty ze swojej strony dorzucisz nam coś hiszpańskiego :)
Ależ nasłuchałam się japońskiego! Może wciągnę was do dyskusji. I powiem że ... Aoi Teshima - Toki No Uta - przepiękna partia fortepianu, warto posłuchać jej kilka razy pomimo że wokal jednostajny mało ciekawy śpiewany unisono na jednym poziomie. Utada Hikaru - First Love - świetne połączenie z angielskim, przechodzi płynnie z jednego języka w drugi prawie niezauważalnie ... fajnie się tego słucha :) Superfly I Remember - silny wokal ma kobitka talent ale nutka w stylu który mnie nie podchodzi i osobiście czegoś takiego nie lubię.
Odpowiedzi
Zaraz google mi jako tako przetłumaczy.
Dzięki :)
I w końcu znalazłam kawałek który mi się podoba bardzo jak sama bajka oczywiście.
I tu ten język nawet mi się podoba.
Z bajki Spirited Away (uwielbiam anime ze studia Ghilbi)
Zacznę trochę elektronicznie (Capsule - Prime Time)
Teraz bardziej rockowo
I trochę wolniejsze piosenki
Tyle cudownych piosenek zupełnie mi nie znanych!
To niewiarygodne ale te nutki japońskie mnie także się podobają (choć nie wszystkie). I wcale mi ten język nie przeszkadza!
dzięki ci bardzo za komplement gdy tworzyłam ten wątek wcale nie byłam przekonana że temat się przyjmie i że ludzie znają coś więcej niż amerykańskie show.
Mnie także się podoba ta piosenka. Swojego czasu słuchałam jej niezwykle często :)
dziewczyna nie dość że śliczna to także umie śpiewać!
Mam nadzieję że Ty ze swojej strony dorzucisz nam coś hiszpańskiego :)
Może wciągnę was do dyskusji. I powiem że ...
Aoi Teshima - Toki No Uta - przepiękna partia fortepianu, warto posłuchać jej kilka razy pomimo że wokal jednostajny mało ciekawy śpiewany unisono na jednym poziomie.
Utada Hikaru - First Love - świetne połączenie z angielskim, przechodzi płynnie z jednego języka w drugi prawie niezauważalnie ... fajnie się tego słucha :)
Superfly I Remember - silny wokal ma kobitka talent ale nutka w stylu który mnie nie podchodzi i osobiście czegoś takiego nie lubię.
Piosenkę wykonuje Palbasha Siddique tytuł Praan
Po obejrzeniu tego klipu naprawdę nie wiedziałam co powiedzieć a to zdarza się bardzo rzadko :)
Vlad Sokolovsky "Nocny neon"