Polska piosenka z klimatem niby szkockim...
Jakiś czas temu w autobusie słyszałam polską piosenkę jednak niewiele dosłyszałam słów a te które "wyłapałam" w hałasie "PKSu" i tak wyleciały mi z pamięci :'( Wiem, że w piosence były użyte różne instrumenty, był tak chyba flet czy coś w tym rodzaju i jeszcze chyba dudy tak, że utwór miał ludowy klimat, przywoływał mi na myśl Szkocję... Nie była to jedna z tych znanych piosenek i raczej nie stara bo w obu przypadkach bym znała. Nie była to z pewnością typowa piosenka popowa.
Proszę o wszystkie skojarzenia...
Proszę o wszystkie skojarzenia...
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Podajcie więc coś polskiego, jeśli takowe istnieje ;)
dużo polskich i takich mało znanych, np. to co wkleję. Nie szkockie rytmy, ale sporo tego, jakbyś znała dzień chociaż.
Tak na dobrą sprawę coś polskiego też się znajdzie, a Over the hills and far away zostało spalone. Podobnie jak Edenbrige - Wild chase. A pamiętasz możę jaki był wokal damski czy męski?
Wydaje mi się, że damski, bo jak wkleiłam, tą piosenkę powyżej, to nie było zaprzeczenia, że facet.
Jednak Ona się nie odzywa, więc trudno pomagać komuś nieobecnemu. Niestety.
Po tak długim czasie jedyne co mi zostało to moje wrażenia po piosence, juz nic nie pamiętam jak to leciało ani nawet kto to śpiewał i w jakim języku, zdaje się że kobieta po polsku skoro tak wcześniej twierdziłam. Z tych co podajecie najbliższa jest
Loreena McKennitt Night Ride Across the Caucasus i PERUNWIT - Ostatnia droga wojownika ale po takim czasie już piosenka jest chyba stracona, bo nawet jej nie poznam jeśli ktoś mi ją poda :(
Ale dzięki za pomoc!