chciałbym posłuchać jeszcze raz muzyki towrzyszącej transmisji w programach TVN i TVN 24 z ostatniej drogi Pana Prezydenta z lotniska i na lotnisko Okęcie. Muzyka była długa, cicha ,miała charakter fugi i nie była aż tak smutna , dominujące instrumenty to: flet , klarnet, pikolo lub coś podobnego. Proszę o link lub tytuł utworu.
to że to jest Lorenc nikt nie wątpi, ale jesli masz na mysli Wyjazd z Polski to sie grubo mylisz, owszem jest podobny, ale tempo jest inne, i wiecej instrumentow, tu sa same skrzypce. nie mam juz siły pisac tyle razy ze macie uszy jak po starciu ze stadem słoni!!! a ten drugi anonim z tej strony: poszukaj w innych postach - wszystko inne już znaleźli - a tu nam nie śmieć :P (może to własnie wyjazd z polski) wrrr..
hadassa,wszystko przejrzalem. Uszy mam dobre choć wcale nie muzyką się tak nie interesuję .Po prostu, było to ładne,chciałbym powtarzam jeszcze raz posłuchać. To coś złego?Widocznie nie wszystko zostalo tutaj opisane. Pytam nie śmiecę, więc trochę grzeczniej,proszę.
dla anonima zrobiłam podsumowanie, posłuchaj poniższych i może znajdziesz to czego szukasz, więcej nic nie znam, jeżeli coś ominęłam to dodajcie ...
tak więc muzyka rozpoznana, która występowała w telewizji podczas pogrzebu, konduktów, rożnych wspomnień i wstawek na różnych kanałach (tvp, tvn,tvn24, polsat itd) to : Michał Lorenc - Wyjazd z Polski
Specjalne podziękowania dla AMAZONKI, niestety tej muzyki z TVN- u nie ma w tych linkach. Trudno szukam dalej. W poszukiwaniach zwróciłem się do mojego kolegi, muzyka w orkiestrze filharmonicznej , niestety nie oglądał tv na żywo,a ja nie potrafię już teraz zanucić ( w poniedziałek jeszcze mi się to udawało) ale popyta innych i jeśli coś bedzie wiedział na pewno do mi znać. AMAZONKO, jeszcze raz dziękuję. Jacek
Dziękuję Anonim, ale to nie ten utwór. Napiszę jeszcze raz: utwór słyszałem TYLKO w tv TVN i TVN24, podczas relacji z drogi Pana Prezydenta z Okęcia do Pałacu i PARY Prezydenckiej na Okęcie( w dniu pogrzebu), transmisja z kamer zamontowanych na pokładzie helikoptera.
Witam, a czy ktoś zna i mógłby podać tytuł utworu załobnego, który "leciał" w kanale tv Silesia, dodam że była to wersja piano, bardzo prosze, bo nigdzie jej nie potrafię znaleźć
przepraszam, ze sie uniosłam, ale ten post został chyba założony w celu odnalezienia autora bądź wykonawcy JEDNEGO i jedynego utworu, dlatego w oczekiwaniu na wiadomości o nim trochę rozdrażniły mnie liczne posty z pytaniem o inne utwory oraz te z twierdzeniem, jakoby miał to być m.l wyjazd z Polski. zwykły ZNPM :face-devil-grin: w koncu kobieta jestem.. i czasem :face-monkey: pozdrawiam wszystkich poszukujących
poszukuje muzyki ktora leciala w tle wiem tylko tyle ze to Fryderyka Chopina jakiś f-moll ale nigdzie nie moge znalezc:(((( znacie to?? jak ktos ma tytul czy co kolwiek napiszcie ja juz dlugo szukam i nic nie moge znalezc:( bede baardzo wdzieczna. pozdrawiam:)
Odpowiedzi
nie mam juz siły pisac tyle razy ze macie uszy jak po starciu ze stadem słoni!!!
a ten drugi anonim z tej strony: poszukaj w innych postach - wszystko inne już znaleźli - a tu nam nie śmieć :P (może to własnie wyjazd z polski)
wrrr..
dla anonima zrobiłam podsumowanie, posłuchaj poniższych i może znajdziesz to czego szukasz, więcej nic nie znam, jeżeli coś ominęłam to dodajcie ...
tak więc muzyka rozpoznana, która występowała w telewizji podczas pogrzebu, konduktów, rożnych wspomnień i wstawek na różnych kanałach (tvp, tvn,tvn24, polsat itd) to :
Michał Lorenc - Wyjazd z Polski
Michał Lorenc - granica
Michał Lorenc - Przedwiośnie
Michał Lorenc - Dom
Samuel Barber - Adagio for Strings
Grieg - Śmierć Azy
Jerome Coullet - Angles
Gladiator - Honor Him
Anthony Philips - A path not taken
Mozart - Requiem
Fryderyk Chopin - Preludium e-moll
marsz żałobny wojsko polskie