nie wiem, to co wkleiłam przeczytałam w prasie ponadto jeszcze widzę tutaj http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/artykul153806.html Uroczystość przebiegała według wojskowego ceremoniału - prezydent Polski jest jednocześnie Zwierzchnikiem Sił Zbrojnych. Samolot wylądował, został doprowadzony przez dyżurnego technika lotniska na wysokość katafalku, zatrzymał się rampą, czyli tyłem samolotu do katafalku, a asysta honorowa, która była w samolocie, wyniosła trumnę z ciałem prezydenta i położyła na katafalku. Następnie odegrany został hymn państwowy, potem sygnał "Śpij kolego".
z tego co widzę jest jeszcze sygnał ?Cisza? (?Capstrzyk?) [link:wojsko-polskie.pl] ale nigdzie nic nie pisze czy był i podczas tych okoliczności grany
Potrzebuje tytul tego utworu ktory wykorzystany jest w wiadomosciach w przerywnikach wspomnien o prezydencie RP. Wogole ostatnio byl wykorzystywany w wiadomosciach Chodzi mi o ten motyw ktory ostatnio jest wykorzystywany przez wydanie wiadomosci w tvp z ostatniego tygodnia Prosze jesli znacie to pomozcie To jest np: 72 minuta jak pokazane jest jak wynosza trumne z palacu prezydenckiego w tym linku [link:tvp.info]
Proszę o pomoc we wskazaniu tytułu utworu granego przez orkiestrę wojskową w czasie uroczystości na lotnisku podczas wynoszenia trumien z samolotu: Poniżej link: [link:tvp.pl] Chodzi o utwór grany zaraz po marszu pogrzebowym E-mol Chopina. W powyższym linku, zaczyna się od czasu 11:35 min. Gdyby ktoś posiadał jakiś plik mp3 (lub inny format) z tym utworem, ale granym właśnie przez orkiestrę reprezentacyjną, to bardzo, bardzo bym prosił o wrzucenie go gdzieś lub wskazanie linka.
Chciałbym jeszcze zapytać: Otóż we wiadomosciach TVP1 pojawia się utwór Wyjazd z Polski - Michała Lorenca ale grany na pianinie lub fortepianie. Czy ktoś powie gdzie to mogę znaleść?
Witam Poszukuję tytułu utworu, który pojawił się podczas transmisji z pogrzebu Prezydenta Kaczorowskiego. Nie jestem w stanie znaleźć fragmentu transmisji, ale na tvp1/tvp2/tvp info był odtwarzany podczas drogi do Świątyni Opatrzności. Utwór wykonywany jest przez chór. Ktoś może kojarzy i jest stanie jakoś przybliżyć tę melodię? Z góry dziękuję
Czary to jakieś!!!! Dzięki serdeczne za super szybką odpowiedź...dokładnie to jest to! Pozwolę sobie jeszcze nadużyć dobroci pytaniem o tytuł, ewentualnie kompozytora :face-devil-grin:
hehe, to nie czary no więc ...no więc nie wiem kto jest kompozytorem, chętnie bym na to odpowiedziała gdybym wiedziała :p Zgrałam dźwięk, jest w całości, można go sobie pobrać i się nim delektować a jak ktoś będzie wiedział jaki jest tytuł to dopiszemy i tytuł, na razie mamy utwór tyle że bez nazwy :face-devil-grin:
Odpowiedzi
ponadto jeszcze widzę tutaj http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/artykul153806.html Uroczystość przebiegała według wojskowego ceremoniału - prezydent Polski jest jednocześnie Zwierzchnikiem Sił Zbrojnych. Samolot wylądował, został doprowadzony przez dyżurnego technika lotniska na wysokość katafalku, zatrzymał się rampą, czyli tyłem samolotu do katafalku, a asysta honorowa, która była w samolocie, wyniosła trumnę z ciałem prezydenta i położyła na katafalku. Następnie odegrany został hymn państwowy, potem sygnał "Śpij kolego".
z tego co widzę jest jeszcze sygnał ?Cisza? (?Capstrzyk?) [link:wojsko-polskie.pl] ale nigdzie nic nie pisze czy był i podczas tych okoliczności grany
Niestety to też nie ta "cisza"...
To jest ten capstrzyk:(
[link:organy.com.pl]
Chodzi mi o ten motyw ktory ostatnio jest wykorzystywany przez wydanie wiadomosci w tvp z ostatniego tygodnia
Prosze jesli znacie to pomozcie
To jest np: 72 minuta jak pokazane jest jak wynosza trumne z palacu prezydenckiego w tym linku
[link:tvp.info]
Jestem tu po raz pierwszy.
Proszę o pomoc we wskazaniu tytułu utworu granego przez orkiestrę wojskową w czasie uroczystości na lotnisku podczas wynoszenia trumien z samolotu:
Poniżej link:
[link:tvp.pl]
Chodzi o utwór grany zaraz po marszu pogrzebowym E-mol Chopina.
W powyższym linku, zaczyna się od czasu 11:35 min.
Gdyby ktoś posiadał jakiś plik mp3 (lub inny format) z tym utworem, ale granym właśnie przez orkiestrę reprezentacyjną, to bardzo, bardzo bym prosił o wrzucenie go gdzieś lub wskazanie linka.
Poszukuję tytułu utworu, który pojawił się podczas transmisji z pogrzebu Prezydenta Kaczorowskiego. Nie jestem w stanie znaleźć fragmentu transmisji, ale na tvp1/tvp2/tvp info był odtwarzany podczas drogi do Świątyni Opatrzności. Utwór wykonywany jest przez chór. Ktoś może kojarzy i jest stanie jakoś przybliżyć tę melodię?
Z góry dziękuję
no więc ...no więc nie wiem kto jest kompozytorem, chętnie bym na to odpowiedziała gdybym wiedziała :p Zgrałam dźwięk, jest w całości, można go sobie pobrać i się nim delektować a jak ktoś będzie wiedział jaki jest tytuł to dopiszemy i tytuł, na razie mamy utwór tyle że bez nazwy :face-devil-grin:
marsz żałobny wykonywany przez wojsko
sygnał cisza - wojsko polskie
sygnał śpij kolego- wojsko polskie
przy okazji podsumowanie, muzyka występująca w telewizji to :
Michał Lorenc - Wyjazd z Polski
Michał Lorenc - granica
Michał Lorenc - Przedwiośnie
Michał Lorenc - Dom
Samuel Barber - Adagio for Strings
Grieg - Śmierć Azy
Jerome Coullet - Angles
Gladiator - Honor Him