Poniżej podaję link do piosenki Celine Dion, w której od ok. 43 sek. jest moment bardzo podobny do tej melodii z chórem. :-) Osobiście uwielbiam tę piosenkę - zresztą jak i inne Celine Dion, ale nie dawno się wsłuchałam w tło i właśnie ten akcent muzyczny dostrzegłam. :-) Posłuchajcie i sami oceńcie. Czekam na opinie.
Kiedyś pytałam się na tym forum o utwór z odc 155. Właśnie go znalazłam wiec jak by był ktoś zainteresowany to chciała bym się podzielić moja wiedzą. A wiec to Johann Pachelbel - Canon. :)
Ja ten utwór Johanna Pachelbela znalazłam w końcowych napisach odcinku. Co prawda nie były one najwyższej jakości, ale w desperacji można zrobić wszystko !! Ania :)
No ja też próbowałam odczytać końcowe napisy ale bezskutecznie. Strasznie zamazane były. To może tam gdzie leciała melodia z chórem, to też była ta nazwa podana. Aniu, a w którym odcinku znalazłaś te napisy? Może poszukam jakiegoś innego odcinka z napisami i spróbuję jeszcze raz coś wypatrzeć. :-) Ew.
related w czasie od 4:39 do 5:37 mozna usłyszec bardzo piekna melodie....niestety nie znam ani wykonawcy ani tytułu tej melodii....a bardzo mi sie podoba
Prosze o pomoc. Chciałabym sie dowiedzie jaki jest wykonawca albo tytul melodi ktora brzmiala na samym poczatku 164 odcinka jak Patricio zgodzil sie zeby JM operowal Marichuy....???Czy ktos mi pomoze???BARDZO PROSZE:):):) PS. Nie chodzi mi o ten utwór Celine Dione ani o Johanna Pachelbela niestety:(
Odpowiedzi
Osobiście uwielbiam tę piosenkę - zresztą jak i inne Celine Dion, ale nie dawno się wsłuchałam w tło i właśnie ten akcent muzyczny dostrzegłam. :-)
Posłuchajcie i sami oceńcie. Czekam na opinie.
Ew.
A wiesz może co to jest za melodia z tzw. chórem? Gdzie tą znalazłaś?
Ew.
Ania :)
Aniu, a w którym odcinku znalazłaś te napisy? Może poszukam jakiegoś innego odcinka z napisami i spróbuję jeszcze raz coś wypatrzeć. :-)
Ew.
Aniu na tej stronie jest orginalna piosenka Johanna Pachelbela i jakość pierwsza klasa, a tytuł brzmi dokładnie Canon en re majeur
Paulinkaa
Paulinkaa: Tak, tak, wiem dziękuje za linka, a po polsku można też szukać jako Canon D-dur.Na youtubie jest świetna wersja szczerze polecam. :P
Ania :)
w czasie od 4:39 do 5:37 mozna usłyszec bardzo piekna melodie....niestety nie znam ani wykonawcy ani tytułu tej melodii....a bardzo mi sie podoba
Paulinkaa
PS. Nie chodzi mi o ten utwór Celine Dione ani o Johanna Pachelbela niestety:(