Okey koniec kłótni, internet i encyklopedie piszą że rap powstał w latach 70 ale nie możemy wierzyć we wszystko co piszą gadałam jednak z wujkiem, który zna się na tym i mówi, że w Polsce pierwsi nagrywali:
Hmmm a ja raz słyszałem rap zaarz po wojnie i kurcze nie wiem co to moze byc tych raperow co podałes to ja bardzo dobrze znam... :( kurcze juz sam nie wiem
Może to co słyszałeś wcale nie był powojenny rap, wkońcu nie możemy wierzyć we wszystko co piszą i mówią, bardziej przekonują mnie wersje ze rap powstał około lat 70, przecież wszyscy nie mogli by się mylić..
Skłaniam się jednak do tego że to te 3 składy należą do najstarszych z Polskiego HH. :face-plain:
Tak moze masz racje... a ten kawałek ktory słyszałem to cos o solidarnsci było.... to byli raperzy starzy nie znam ich.... a co do tego co mowie to posłuchaj borixona w jednym z kawałkow rapuje o tym ze jak był młody to juz raperzy byli
Odpowiedzi
Tak podaja encyklodie i inne zrodła
a tak naprawde powstał duzo duzo wczesniej
Wzgórze Ya Pa 3
Liroy
Kaliber 44.
kurcze juz sam nie wiem
Skłaniam się jednak do tego że to te 3 składy należą do najstarszych z Polskiego HH. :face-plain:
a ten kawałek ktory słyszałem to cos o solidarnsci było.... to byli raperzy starzy nie znam ich....
a co do tego co mowie to posłuchaj borixona w jednym z kawałkow rapuje o tym ze jak był młody to juz raperzy byli
Byli tacy jedni "Raperzy z nad wisły" ;P
http://pl.wikipedia.org/wiki/Borixon
dla niedowiarków.