Prawdopodobnie nie ale może słowa to:
To nasza winda w środku nieba
Czyżby twój plan to dzień chłodny luz
A nam do szczęścia nie potrzeba
Nic prócz słów x3
Nie jest to piosenka grupy "2 plus 1" - tamta jest bardzo dobrze znana. Przecież zamieściłem fragment, więc prosiłbym nie zaśmiecać mojego tematu głupimi odpowiedziami ;-)
Panie konmaj pewien poszukiwać odnalazł wzmiankę w gazecie że ta piosenka jest właśnie Pani Grażyny Łobaszewskiej i nazywa sie ,,Dwoje Skłóconych W Windzie", a powstała gdzieś około 1986 roku.
W bazie ZAiKS jest wpis z dodatkowym słowem w tytule: "Dwoje skłóconych w jednej windzie", tekst Jan Wołek, muzyka Leszek Kupidura, 3:27, bez podanego wykonawcy.
[link:online.zaiks.org.pl]
Odpowiedzi
Czy ta słaba jakość to problem kasety czy magnetofonu?
Prawdopodobnie nie ale może słowa to: To nasza winda w środku nieba Czyżby twój plan to dzień chłodny luz A nam do szczęścia nie potrzeba Nic prócz słów x3
Kaseta ma dobrze ponad 30 lat - mam jeszcze w domu 2 magnetofony i w obu było słychać tak samo.
Odświeżam - jakiś czas temu znalazłem w sieci podobno oficjalną stronę p. Grażyny Łobaszewskiej i wysłałem zapytanie, ale brak odpowiedzi :-(
To 2 plus 1 winda do nieba
Nie jest to piosenka grupy "2 plus 1" - tamta jest bardzo dobrze znana. Przecież zamieściłem fragment, więc prosiłbym nie zaśmiecać mojego tematu głupimi odpowiedziami ;-)
Panie konmaj pewien poszukiwać odnalazł wzmiankę w gazecie że ta piosenka jest właśnie Pani Grażyny Łobaszewskiej i nazywa sie ,,Dwoje Skłóconych W Windzie", a powstała gdzieś około 1986 roku.
a z swojej drogi słyszałeś kiedyś o kto tu jest niewinny Małgorzaty Paneckiej albo A W Podróżach Katarzyny Szlęk?
Może napiszę do koneckiego i on pomoże
Google nie znajduje nic pod podanym tytułem. A piosenki tych 2 innych piosenkarek znalazłem.
W bazie ZAiKS jest wpis z dodatkowym słowem w tytule: "Dwoje skłóconych w jednej windzie", tekst Jan Wołek, muzyka Leszek Kupidura, 3:27, bez podanego wykonawcy. [link:online.zaiks.org.pl]
Szkoda, wpis jest, ale do niczego dalej nie prowadzi...
Po nitce do kłębka. Jakby co usunę odpowiedź
Piosenka należy do polskich Lostwave
Na to wygląda - i to bardzo "lost" ;-)