@LesteroV - zawsze myślałem, że "Cats In The Cradle" to piosenka Guns n' Roses. Teraz już sam nie wiem, czyja wersja to oryginał a czyja to cover - obie brzmią praktycznie identycznie!
Przypadkiem znalazłem jeszcze jedną wersję, żeby nie było łatwo rozstrzygnąć ;-)
Hmmm... Patrzyłam, kiedy "Bez Ciebie umieram" był na listach przebojów Trójki, więc był to rok 1993, ale mogłeś tego słuchać na wielu innych stacjach radiowych :) Z 1994 zaproponuję Pink Floyd - High Hopes, choć to raczej nie jest mało znany utwór
@schlesien - Guns N’ Roses nie nagrali coveru "Cats in the Cradle". To co wyswietla google jako Guns N’ Roses, to w rzeczywistosci Ugly Kid Joe. Jednak wokal mozna pomylic z Axl Rose, am bym sie nabral ;) Sam utwor zapadl mi gleboko w pamieci, bo w 1993, jako wowczas 11 letni chlopak troche sie balem teledysku ;) W czasach kiedy MTV nadawalo jeszcze wylacznie muzyke (ewentualnie Beavis and Butt-Head) ;)
Odpowiedzi
Dodam, ze utwór ten był grywany wówczas w radio obok piosenki Maanam ,, Bez Ciebie umieram …”
Niestety to nie grupa Babyface:-(
Zanuc refren.
Ugly Kid Joe - Cats In The Cradle
Niestety nie Ugly Kid Joe.
@LesteroV - zawsze myślałem, że "Cats In The Cradle" to piosenka Guns n' Roses. Teraz już sam nie wiem, czyja wersja to oryginał a czyja to cover - obie brzmią praktycznie identycznie! Przypadkiem znalazłem jeszcze jedną wersję, żeby nie było łatwo rozstrzygnąć ;-)
Hmmm... Patrzyłam, kiedy "Bez Ciebie umieram" był na listach przebojów Trójki, więc był to rok 1993, ale mogłeś tego słuchać na wielu innych stacjach radiowych :) Z 1994 zaproponuję Pink Floyd - High Hopes, choć to raczej nie jest mało znany utwór
Niestety żaden z powyższych utworów . Dziękuje Wam!
@schlesien - Guns N’ Roses nie nagrali coveru "Cats in the Cradle". To co wyswietla google jako Guns N’ Roses, to w rzeczywistosci Ugly Kid Joe. Jednak wokal mozna pomylic z Axl Rose, am bym sie nabral ;) Sam utwor zapadl mi gleboko w pamieci, bo w 1993, jako wowczas 11 letni chlopak troche sie balem teledysku ;) W czasach kiedy MTV nadawalo jeszcze wylacznie muzyke (ewentualnie Beavis and Butt-Head) ;)