Szukam dwóch piosenek :)
Cześć :) Szukam dwóch piosenek:
1) mniej więcej zakres lat, w których mogła wyjść, to jakoś 1995-2005. Był fragment w piosence (nie wiem czy refrenu, czy np. zakończenia utworu) ze słowami „you, you, you…” (albo podobne fonetyczne - np. new). Śpiewa na 99% mężczyzna. Raczej lekki rock albo coś w rodzaju pop-rocku. Przypomniało mi się po przesłuchaniu wersji remixowej ze Stranger Things tej piosenki:
2) pamiętam teledysk z dzieciństwa z jakichś programów muzycznych. Był mroczny, ciemny, pamiętam, ze śpiewała chyba kobieta i ogólnie rockowa piosenka raczej. W teledysku były też chyba jakieś latające stwory, na pewno skrzydlate XD było dużo skał, jakby trochę postapokaliptyczny klimat albo jakaś inna, ciemna planeta. Słuchałam tego jako dziecko jakoś w 2005-2010, ale może być starsze.
Bardzo dziękuję za pomoc :)
Odpowiedzi
Of Monsters And Men - Little Talks
Pytanie kiedy było dzieciństwo. Piosenka nr 2 może Cranberries- "Promises"?
Nr 2 - Haha, no jakoś 10-15 lat temu… Cranberries nie, ale w tym klimacie teledysk jak najbardziej. To jeszcze słuchałam we włoskim programie muzycznym, wiec może to w innym języku jest… nie pamietam niestety.
A pierwsza piosenka, przypomniało się XD Brainstorm - Maybe, jest tam fragment z you, you… XD
" Był mroczny, ciemny, pamiętam, ze śpiewała chyba kobieta i ogólnie rockowa piosenka raczej. W teledysku były też chyba jakieś latające stwory, na pewno skrzydlate XD było dużo skał, jakby trochę postapokaliptyczny klimat"
Kurde, właśnie Nightwish mi dobrze znany, tez taki klimat, ale brakuje tych latających potworów XD
"Był fragment w piosence (nie wiem czy refrenu, czy np. zakończenia utworu) ze słowami „you, you, you…” (albo podobne fonetyczne - np. new). Śpiewa na 99% mężczyzna. " Bury me - 30 seconds to mars?
Drugie to Within Temptation - Angel i The Howling jeśli chodzi o post apo, kojarzy mi sie jeszcze Nighwish - The Islander