Tytuł starszej piosenki/hitu po ang. dla Mamy
DDzieńdoberek
Użytkownik
Szukam tytułu pięknej amerykańskiej ballady, pamiętam, że to był hit w czasach mojego dzieciństwa czyli lata 80-te, potem kilka lat temu znowu usłyszałam ją w radio, ale tylko raz. Refren piosenki skierowany jest do Mamy... Nie chodzi o Queen. Czy ktoś mógłby pomóc? Piosenka jest bardzo melodyjna, śpiewa tam chórek albo cały zespół, często była puszczana w radio, a po prostu jest przepiękna.
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Spice Girls - Mama
Dziękuję za odpowiedź :), ale to była piosenka z wcześniejszych lat... Coś jak zespół A-ha i tamte klimaty ;)
A tego "mama" w refrenie było bardzo dużo.
No i ten poszukiwany kawałek jest trochę bardziej rytmiczny od Mama - Spice Girls. I raczej jestem pewna, że nie chodzi o tytuł "Mama", bo już tego tak szukałam...
Ozzy Osbourne – Mama, I'm Coming Home
Jest i mama, i chórek, chociaż to bardziej lata dziewięćdziesiąte niż osiemdziesiąte, ale kto wie... :)
Phil Collins - You can hurry love - tam w tekście jest o matce.
możesz podać, czy śpiewa to mężczyzna, czy kobieta? mam parę propozycji, ale niektóre są zbyt szybkie jak na balladę, na początek jedna z wolniejszych:
Gazebo - Telephone Mama
Raczej nie jest to utwór o mamie, ale w refrenie powtarza się zwrot "ma-ma-ma" : The Dream Academy - Life In a Northern Town
Nie sądze żeby to była ta piosenka ale...
Pop Tops - Mamy Blue (1971)