Co to za piosenka ?
Co to jest za kawałek. Podobne łudzącą do Alphaville - Sounds Like A Melody, ale to chyba raczej nie to. Piosenka jest w formacie MIDI - miałem ją na jakiejś starej płycie CD z lat 90 z różnym oprogramowaniem do ówczesnych komputerów. Płyta nazywała się Softhit Extra 2/98 Multimedia czy jakoś tak. Jeśli komuś z Was coś przyjdzie do głowy to piszcie.
Zmieniony przez doomfan
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Jak dla mnie to brzmi zbyt podobnie do Sounds Like Melody. Według mnie albo jest to cover.
Albo ktoś od zera zrobił na szybko melodie i tylko uchwycił ogólny motyw i są duże rozbiegi od oryginału.
Tutaj w załączniku jak to midi brzmi po dodaniu syntezatorów.
Hmm... Tylko zastanawia mnie dlaczego to nazywa się Blade. Był taki film Blade z 1998 roku, ale główny utwór z tego filmu brzmi inaczej. Dodatkowo w środku tego pliku midi jest informacja: "Made By The Wonder"
Blade Runner (Łowca Androidów) to też nie jest. Chyba, że chodzi nie o ten główny motyw tylko coś innego, ale szukam już dłuższy czas i nic. :(
Zapewne to nie będzie to, ale coś zaproponuję:
@xyzxyz Mi się wydaje, że to jest to. Co więcej Pan na teledysku siedzący na fotelu jest podobny do tego Pana z filmu Blade. Podobna fryzura, okulary i ciemna skóra. Możliwe, że właśnie dlatego ktoś nazwał plik midi Blade.
Bonus:
[link:anonfiles.com]
@Roject Mam pytanie odnośnie tego pliku MP3 co przesłałeś w ostatniej swojej wiadomości w tym moim temacie. To jest jakiś remix tego kawałka Capella U Got 2 Let The Music co zaproponował go Xyzxyz ? Jeśli tak to co to za remix ? Czy możesz podać nazwę tego remixu, kto jest autorem, itd. ? Mam teraz dylemat czy to o ten kawałek chodziło, a każda dodatkowa informacja wydaje mi się być na wagę złota.
@doomfan Ja jestem autorem :P
To było moje pierwsze skojarzenie, zwłaszcza jeśli chodzi o refren.
Może to?