Mężczyzna, stary POLSKI utwór, w refrenie tutututu
Pati09x
Użytkownik
Głos podobny jak do Andrzeja Dąbrowskiego, czy Zauchy, sama nie wiem. Może Turnau. W każdym bądź razie te czasy. To jest polska piosenka dosyć stara i na pewno śpiewa ja mezczyzna. Głos był poważny, śpiewa normalnie i nagle jakby refren? Tutututu. Niestety kojarzę tylko tutututu, brzmi jak coś musicalowe, ale wątpię. Bardzo charakterystyczne jest to tutututu od niskiego tonu do wysokiego. Raz chyba Brzozowski śpiewał to w jaka to melodia. Proszę pomozcie
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Andrzej Zaucha - C'est La Vie - Paryż z pocztówki?
Niestety nie. Tam w refrenie jestem takie wzniesienie, albo na początku, już nie wiem :( to jest najbardziej charakterystyczne w tej piosence, śpiewa mężczyzna i nagle coś w stylu tatatatata ,tutututu lub lalalalalala . Nie umiem tego wytłumaczyć. Dosłownie to tak brzmi, od niskiego tonu do wysokiego i ;(
Skaldowie - Z kopyta kulig rwie
Niestety to też nie to. To śpiewał jeden mężczyzna, cały utwór.
Bardzo podobna melodia do piosenki Anny Jantar - nic nie może przecież wiecznie trwać w tym momencie "Wtedy dziwisz się, że tak kocham nieprzytomnie Jakby zaraz świat miał się skończyć Kiedy pytasz mnie: czemu rzucam się jak w ogień Wprost w ramiona twe, myślę sobie" . Jest podobna skoczność melodii. Początek praktycznie taki sam
Michał Bajor - Chciałbym?
Niestety nie, jeju nigdy tego nie znajdę :( nie umiem sobie naszej wytłumaczyć tego :(
Może to:
Jeszcze jedno skojarzenie: Marek Grechuta - Dni, których nie znamy
To nie jest ani jedna z tych piosenek ;( trudno nigdy nie znajdę tej piosenki
To jest coś bardzo podobne to tej symfonii THE KING . Też występuje taka skoczność dźwięków.
KULT - Polska
Niee, tamto jest starsze niż kult
Andrzej Dąbrowski - Zapomnij mnie?
Tak jakby jego głos, ale nie ta piosenka. Tam nie ma tej skoczności