Szukam piosenki Latynoamerykańskiej z mojego balu szkolnego.
Witam, czy wie ktoś jak się nazywa tytuł piosenki, która brzmiała mniej więcej tak (tutaj dodam, że nie znam języka latynoamerykańskiego, dlatego napiszę jak ona brzmiała): Majango, majango. A dijus agos. Emi sopejepum - (dalej grały instrumenty muzyczne i z tego co słyszałem były to rytmy popu)
Inna zwrotka brzmiała tak: Majango, majango - lalala lalalala er si dezijengo. Szukałem tej piosenki, ale nie znalazłem. Czasami leciała też gdzieś w polskim radiu w latach 2011-2013 mniej więcej w tym czasie kiedy miałem bal szkolny. Była wtedy popularna z tego co mi się wydaje.
Ponieważ nie znam języka latynoamerykańskiego napisałem jakie brzmienia słyszałem tej piosenki żeby w razie czego każdy wiedział. Po utworze sądzę, że może to być pop połączony z sambą, ale nie mam pewności co do tego.
Odpowiedzi
A może to inne "Bailando" - Enrique Iglesias?
@Sharon86 Tak to jest ta piosenka. Fakt nie określiłem lat kiedy powstała, gdyż zdarzają się momenty, że pewna muzyka czasami przeżywa swój renesans, ale teraz już wiem że to Bailando.
Taka dygresja - nie ma czegoś takiego jak język latynoamerykański. Wspomniany język to hiszpański.