Muzyka z serialu
Z jakiego serialu pochodzi ta piosenka ?
Snakeeater
Użytkownik
Właściwie to chodzi mi o tytuł serialu animowanego, który przed laty emitowała TVP w programie 1 lub 2 w porze raczej przedwieczornej. Serial był zagraniczny, w każdym razie nie rodzimej produkcji. I zapamiętałem to z takiej przyjemnej piosenki śpiewanej w intro i na zakończenie. Pamiętam też, że w filmie występowała postać chyba jako główna takiego byczka, który sam właśnie śpiewał i być może także tę piosenkę.
Słów niestety nie pamiętam, ale melodia wiem że była taka dość żywa, skoczna, szybka.
Proszę państwa o pomoc w rozpoznaniu tego serialu, a być może i samej piosenki, naprawdę każda podpowiedź może okazać się cenna i trafna.
Słów niestety nie pamiętam, ale melodia wiem że była taka dość żywa, skoczna, szybka.
Proszę państwa o pomoc w rozpoznaniu tego serialu, a być może i samej piosenki, naprawdę każda podpowiedź może okazać się cenna i trafna.
Aby dodać odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedzi
Poza tym nie ma tu tej charakterystycznej piosenki wstępnej po której z pewnością rozpoznałbym to.
Tamta kreskówka była chyba "trochę nowsza" od tej, i raczej nie była z Disney`a tylko - no właśnie nazwy wytwórni nie podam, ale być może była produkcji japońskiej - nie wykluczam tego, oni robią naprawdę niezłe kreskówki.
A z tym byczkiem to może trochę się pomyliłem, to nie był byczek ale prawdziwy taki dorosły bysio i nie jestem pewien czy zwał się Fernando raczej nie, ale nie pamiętam, a cała rzecz działa się chyba na jakiejś farmie.
Wiem, że dużo samochodów tam jeździło, a w nich też i ten bysio, pewnie i ludzie tam byli, no i ta piosenka na początku i na końcu odcinka.
Właściwie to tę piosenkę to taki jakby chórek śpiewał, po angielsku oczywiście.