....... THX,ja także czasami sobie jaja z innych robię aczkolwiek widzę iz nie jest to sympatyczne i niestety plusika nie ma ,to nie to . Dziękówa za Zlookanie i starania :face-smile:
czy ta piosenka zaczynałą sie moze od "heeeja jaaa haaa łuuu haaa ja ja u hale ło hale ło" cos tam nananana i spiewala taka kobieta od czasu do czasu takim szeptem?
ja z tego okresu 1995 i jesli ma to byc ludowa nuta to obstaje przy Goranie Bregovic-u ale skoro miales ja na kasecie 24 lata temu to ciezko bedzie ale postaramy sie pomoc
podałem ,zanuciłem i niem mam zielonego pojęcia co to mogło być ,jak się uda komus odnaleźć zapłace ,to jest moja piosenka z dzieciństwa którą znał mój Tato aczkolwiek nie pomoże bo nie żyje.
Jest to dość wiekowy utwór z przełomu lat 80/81. Słyszałem to w radiowej Trójce Melodia to słynny utwór "Tornero"- I Santo California Natomiast tekst to: Jerzy Mantaj - Wrócę tu
Już pociąg rusza ze mną w świat. Opuszczam pierwszy raz Dom mych dziecięcych, pięknych lat.
Wrócę tu, poprzez labirynt dróg, Na mój rodzinny próg.
Choć jeszcze w oczach błyszczą łzy, Za oknem stary dom Znikł już w obłokach gęstej mgły.
Tak trudno się rozstawać, Kiedy stukot kół Woła wciąż: wrócisz tu, wrócisz tu!
Choć czeka na mnie miejski gwar, W nieznane wzywa mnie I nęci wciąż paletą barw.
Żegnaj mamo i bądź spokojna, Czas, abym poznał szeroki świat. Napisz do mnie, by tam, gdzie będę, Był także przy mnie twej ręki ślad.
Odpowiedzi
Dziękówa za Zlookanie i starania :face-smile:
ale skoro miales ja na kasecie 24 lata temu to ciezko bedzie ale postaramy sie pomoc
Pozdrawiam
z przełomu lat 80/81.
Słyszałem to w radiowej Trójce
Melodia to słynny utwór "Tornero"- I Santo California
Natomiast tekst to: Jerzy Mantaj - Wrócę tu
Już pociąg rusza ze mną w świat.
Opuszczam pierwszy raz
Dom mych dziecięcych, pięknych lat.
Wrócę tu, poprzez labirynt dróg,
Na mój rodzinny próg.
Choć jeszcze w oczach błyszczą łzy,
Za oknem stary dom