Nie nie:-) To bym poznał. Ale dzięki za wypowiedź.
To jest za spokojne, tamto to melodyjne, ale ostre granie, śpiewa mężczyzna, głośno. W jednym refrenie coś na kształt: "oh darling", a w kolejnych podobne słowa, nie wiem, powiedzmy: "oh sailing"... hmmmm:face-sad:
Być może szukamy tego samego.Ja szuam piosenki granej już w 70 latach.Refren zapamiętałem był grany z akompaniamentem harmonjiki ustnej.Głos wykonawcy podobny Do Roda Stewarta.Niestety nikt nie potrafił mi dotąd pomóc.To było ostre granie a refren pełen patosu
To nie baccara tam śpiewa sam mężczyzna harmonijka wybija się wyraźnie już na początku kompozycji i stanowi głowny temat..słowa refrenu kończą się Darling my lub coś podobnego.Z resztą piosenkę tę słyszałem jeszacze przed BeatelsamioH dARLING ..JEST CHYBA STARSZA..Ja ją znam od 1974 r.Hrmonijka ustna i solo podobne do Joe Cocera lub Roda Stewarta..? Kto zna kto wie ??
Odpowiedzi
To jest za spokojne, tamto to melodyjne, ale ostre granie, śpiewa mężczyzna, głośno. W jednym refrenie coś na kształt: "oh darling", a w kolejnych podobne słowa, nie wiem, powiedzmy: "oh sailing"... hmmmm:face-sad:
moze to utwór Baccary
pozdr.
Najbardziej pasuje do twojego opisu.
I jeszcze Tom Jones